Het atelier van Frank Kenis.© atelier in beeld

Welkom bij elf kunstenaars tijdens ‘Atelier in Beeld’

Wuustwezel -

Elf kunstenaars uit Wuustwezel zetten hun atelier open tijdens het weekend van Atelier in Beeld. Trek 4 en 5 mei tussen 11 en 18 uur erop uit en maak kennis met de kunstenaars, hun werkruimte en hun prachtige realisaties.

Ze geven met plezier een woordje uitleg over wat ze doen en hoe ze het doen. Ze laten zien met welke projecten ze bezig zijn: van schilder- en tekenkunst tot mixed media, beeldhouwkunst, installaties en metaaltechnieken. Volgende kunstenaars openen de deuren van hun atelier in Wuustwezel: Arvid Raeymaekers, Nijverheidstraat (op 5 mei), Intter, Nijverheidsstraat op 4 en 5 mei; Marjet Martens, Beersgat 2 op 5 mei; Guido Van Wassenhove, Brekelen 15 A op 5 mei; Eric Verhelst, Molenstraat 22 op 4 en 5 mei; Debby Rombouts, Hagelkruisakker op 5 mei; Frank Kenis, Schaapsdijk 39 op 4 mei; Freddy Ruys, Bredabaan 810 op 4 en 5 mei; Yoke Vliegen, Kwikstaartlaan 15 op 4 en 5 mei; Jonabel Huavas, Bredabaan 234 op 4 en 5 mei; Mai Segers, Vloeiweg 44 op 4 mei.

Een voorbeeld van een atelier dat de deuren 4 en 5 mei openstelt is Innter. “We streven naar het recupereren van materialen, hergebruiken wat al bestaat, en het upcyclen van oude items”, klinkt het daar. “Deze duurzame benadering stelt ons in staat om een diepere band te creëren met de materialen die we gebruiken, en dit leidt keer op keer tot doordachte en originele ontwerpen - stuk voor stuk unieke kunstwerken.” Zo heeft ieder atelier zijn eigenheid. De kunstenaars leiden de bezoeker in de wondere wereld van hun kunst. Het is een unieke gelegenheid om de kunstenaar aan het werk te zien. (vw)

Guido Van Wassenhove legt de procédés uit die hij gebruikt bij de realisatie van een kunstwerk (2023).© vw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners