Op zondag naar de Chiro is voor veel Borsbeekse generaties een traditie geweest.© RR

Chiro Jap viert 90ste verjaardag met bijna tweehonderd liefhebbers van vogelnestjes

Borsbeek -

De Chiro bestaat negentig jaar en viert dit in november in het Sportpaleis. Maar ook de Borsbeekse Chiro Jap bestaat negentig jaar. De lokale afdeling houdt hiervoor een speciale editie van zijn Tentenfeesten.

Ieder jaar houdt Chiro Jap zijn Tentenfeesten, maar voor een jubileum mag het eens iets anders zijn. Zondag bereidt de jeugdvereniging vogelnestjes, het best scorende gerecht tijdens de zomerkampen.

“We hebben ongeveer 180 inschrijvingen van mensen die komen eten. Wie zich niet heeft ingeschreven, kan met de familie zeker nog langskomen vanaf 12 uur om iets te drinken. Daarnaast hebben we veel kinderanimatie voorzien met onder andere grime”, vertelt Lars Torfs van Chiro Jap.

Om 11 uur is er een misviering, nadien komt iedereen samen aan de tenten op het pleintje aan de Schanslaan en de Akkerdonckstraat. Daar zullen foto’s hangen van belangrijke momenten uit de geschiedenis van Chiro Jap. Zo zullen er beelden zijn van de vele kampen, de bouw van de lokalen en het samensmelten van de jongens- en meisjesgroep.

“Aangezien we even oud zijn als de nationale Chiro waren we een van de eerste lokale afdelingen in Vlaanderen. Momenteel tellen we een kleine honderd leden”, vult Lars nog aan. (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Borsbeek