vrijdag 21 september 2018 - Lummen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Erik Haerden van bloemenwinkel Primavera en Carlo Baerts van brasserie Augustina. klu

Werken Dorpsstraat: “70 procent minder omzet”

Lummen

Carlo Baerts is niet te spreken over de werken in de Dorpsstraat. In 2017 verhuisde hij met zijn brasserie Augustina van Hasselt naar Lummen. “Maar sinds de wegenwerken blijven de klanten weg. Het gaat geen poot vooruit.” Schepen Mario Vrancken hoopt dat rond Kerstmis heel het centrum weer bereikbaar zal zijn.

In mei werd gestart met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Dorpsstraat. Zaakvoerder Carlo Baerts: “Mijn omzet is sindsdien met 70 procent gedaald. Ik heb al drie personeelsleden moeten ontslaan en ik sta nu zelf achter het fornuis. Er is bijna geen signalisatie en als de middelbare school op woensdagmiddag uit is, loopt hier alles door elkaar. Er worden zware machines gebruikt en dan davert heel mijn kot. Om nog te zwijgen van het stof. Ik begrijp dat die werken moeten gebeuren, maar de communicatie met de handelaars verloopt moeilijk. Eerst was het einde van de werken voorzien in oktober, nu spreekt men van Kerstmis en zelfs van februari.”

Erik Haerden van bloemenwinkel Primavera ziet ook minder klanten over de vloer komen. “We worden niet ingelicht en door de werken is mijn pand moeilijk bereikbaar voor oudere mensen. De werken schrikken hen af.” 

Schepen van Openbare Werken Mario Vrancken: “Er zijn enkele infovergaderingen geweest voor de handelaars en de inwoners van het centrum. We hebben hen ook laten weten als er een wijziging was. Het onvoorziene archeologisch onderzoek zorgde voor vertraging, maar ook de postoverval, de kermisdagen en een aantal dagen weerverlet. Maar binnenkort wordt ons centrum aantrekkelijker, groener en veiliger en daar heeft iedereen baat bij.” (klu)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws