De feiten van 26 maart

Containerschip dat eind maart tegen brug in Baltimore botste eindelijk vlotgetrokken en weggesleept

Het containerschip dat eind maart de Francis Scott Key Bridge in Baltimore na een aanvaring deed instorten, is maandag vlotgetrokken en vervolgens naar een scheepswerf weggesleept. De operatie moet de volledige hervatting van het scheepvaartverkeer in deze voor de Amerikaanse oostkust belangrijke haven vergemakkelijken.

wver
Bron: BELGA

Zeker vijf sleepboten waren betrokken bij de operatie die minstens 20 uur zal duren. De sleepboten moeten het 300 meter lange vaartuig over een afstand van ongeveer 4 kilometer verplaatsen. 

De Dali voer op 26 maart tegen de Francis Scott Key Bridge, die instortte als een kaartenhuisje. Zes arbeiders die herstellingswerken uitvoerden aan de brug kwamen daarbij om het leven. Het laatste lichaam werd pas vorige week gevonden. 

De bemanning van de Dali, voor het merendeel Indiërs, mocht al die tijd het schip niet verlaten. Zodra ze in Baltimore aangemeerd zijn, zal dat weer mogen. 

(Lees verder onder de foto)

© REUTERS

In de Patapscorivier ligt nog steeds puin na het ongeval. Verwacht wordt dat het scheepvaartverkeer pas over een tiental dagen weer volledig hervat zal kunnen worden. Een tijdelijk kanaal maakt passage wel al mogelijk.

Naar het ongeval loopt een onderzoek door de Amerikaanse FBI.

© Getty Images via AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer