Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Pleur op, dag dag!”: Nederlands programma deelt sneer uit aan EBU met parodie op Joost

Het Nederlandse actualiteitsprogramma Even tot hier opende zondag met een parodie op Europapa, het nummer van Joost Klein. De presentatoren halen daarin uit naar de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Herken jij de Vlaamse vogel aan de synthesizer?

edb

“Pleur op, dag dag!” Veel duidelijker kan de boodschap van Jeroen Woe en Niels van der Laan voor de EBU niet zijn. Ze openden hun satirisch programma zondag met hét nieuws van het weekend. Hun eigenste Joost Klein mocht niet deelnemen aan de finale van het Eurovisiesongfestival in Malmö. Hij zou een dreigende beweging gemaakt hebben naar een cameravrouw. “Wij zijn uit Europa, EBU naaide Joost daar”, zingen de presentatoren. “Welkom in Europa, wat een tyfuszooi daar.” Met enkele ‘dreigende’ dansbewegingen zetten ze hun boodschap kracht bij.

Niels Van der Laan speelt Joost zelf, met blauwe vest en dramatische epauletten. Jeroen Woe is de zogenaamde ‘Stuntje’, terwijl niemand minder dan Miguel Wiels de rol van vogel ‘Appie Musa’ op zich neemt. Wiels is de vaste bandleider in het programma. In Even tot hier wordt elke zondagavond de week samengevat op muzikale wijze.

LEES OOK. “Hij zei meteen: ‘Sorry, sorry, sorry’”: steeds meer details over incident met Joost Klein op Eurovisiesongfestival

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER