'The hunt for Gollum' zal geregisseerd worden door Andy Serkis, die de rol van het wezentje speelt.

Warner Bros. kondigt 2 nieuwe 'Lord of the Rings'-films aan, eerste deel verschijnt in 2026

Vanaf 2026 krijgt de 'Lord of the Rings'-filmreeks 2 nieuwe delen. Dan komt de eerste nieuwe film, met de werktitel 'The hunt for Gollum', in de zalen. Die zal geregisseerd worden door Andy Serkis, de acteur die de rol van het wezen Gollum speelt.

Vorig jaar raakte bekend dat Warner Bros. werkt aan nieuwe 'Lord of the Rings'-films. Maar de filmstudio hield de lippen op elkaar over hoe die eruit zouden zien of wanneer ze dan wel zouden verschijnen.

Daar bracht Warner Bros.-CEO David Zaslav vandaag verandering in. Er komen 2 nieuwe films, waarvan de eerste zal verschijnen in 2026. Die film, met de werktitel 'The hunt for Gollum' ('De jacht op Gollum'), zal niet geregisseerd worden door Peter Jackson maar door de acteur die de rol van Gollum speelt, Andy Serkis.

Peter Jackson zal de 2 nieuwe films producen. Fran Walsh en Philippa Boyens, die allebei meeschreven aan de 'Lord of the Rings'-films, zullen dat ook deze keer doen. De films zullen geen herwerkingen zijn van al verfilmde verhaaldelen, maar nieuwe verhaallijnen uitwerken.

Andy Serkis lijkt alvast helemaal klaar om zijn rol opnieuw op te nemen. "Yes, Precious", sist hij in een persbericht. "Het is tijd om nog eens het onbekende in te duiken met mijn goede vrienden, de buitengewone en onevenaarbare bewakers van Midden-aarde Peter (Jackson, red.), Fran (Walsh) en Philippa (Boyens)... It's just too delicious."

Enorm succes

In 2026 zal het 12 jaar geleden zijn dat er een nieuwe film uitkwam in de succesvolle filmfranchise. Ze speelt zich af in een door elfen, dwergen, hobbits en mensen bewoonde fictieve wereld. Die werd bedacht door de fantasy-schrijver J. R. R. Tolkien.

Peter Jacksons verfilming van de boeken van Tolkien werd een enorm succes. Na de drie 'Lord of the Rings'-films uit 2001, 2002 en 2003 volgde tussen 2012 en 2014 de trilogie 'The Hobbit'. De films brachten samen 5,5 miljard euro op. 'The return of the king', de derde 'Lord of the Rings'-film uit 2003, werd bovendien bekroond met 11 Oscars. Daarmee is het samen met 'Titanic' en 'Ben-Hur' de meest gelauwerde film in de geschiedenis.

Meest gelezen