Luca De Meester won vorig jaar in Affligem van een uitgedund peloton.© Geert Tresignie (GTG)

Wielrennen Kalender

KOERSKALENDER BRABANT. Druk weekend voor junioren en wie volgt Luca De Meester op in Grote Prijs van Affligem?

Een druk weekend voor de boeg in Vlaams-Brabants wielerland. Als voorproefje staan de vrouwen vandaag (woensdag) al aan de start in Herne. Zowel zaterdag als zondag vechten de junioren het onder elkaar uit, eerst in Sint-Joris-Weert, daarna in Molenstede. Zondag is er ook de GP van Affligem. Vanaf dan mogen we al uitkijken naar de koers in Merchtem van volgende week woensdag.

Wim Redant

Vrouwen in Herne (woensdag 24 april)

Wat moet je weten? Luc Troncquo richt met de Marktspurters Herne een vrouwenkoers in die deel uitmaakt van de Ladies Cycling Trophy. Vorig jaar zakten zestig rensters af naar Herne. Troncquo contacteerde als trekpleister Thalita De Jong, twee jaar geleden de winnares op een lastige Pajotse omloop. De koers geldt tevens als Belgisch Kampioenschap voor studenten.

Zo ging het vorig jaar: Saartje Vandenbroucke haalde het in een spurt met twee, voor Marieke Meert. Tien seconden later vloerde de Britse Emma Jeffers voor de derde plaats de Finse Laura Vainionpaa, de vriendin van de Opwijkse prof Lennert Teugels.

Praktisch: Start om 15 uur aan het parochiaal centrum (Lindestraat 11) voor een koers van 90,2 kilometer, oftewel elf ronden van 8,2 kilometer.

Saartje Vandenbroucke© Geert De Rycke

Nieuwelingen in Sint-Joris-Weert (zaterdag 27 april)

Wat moet je weten? Wielerclub De Meerdaalspurters heet de nieuwelingen welkom in Sint-Joris-Weert.

Praktisch: Start om 15 uur. Locatie: Café In De Rapte, Beekstraat 9, 3051 Sint-Joris-Weert. Parcours: 65 kilometer in tien ronden van 6,5 kilometer.

Junioren in Tollembeek (zaterdag 27 april)

Wat moet je weten? Tollembeek Sportief is aan de 23ste Grote Prijs toe voor de junioren. Wegens wegenwerken wordt de achterkant van de Congoberg beklommen, waar een bergprijs aan verbonden is.

Praktisch: Start om 15 uur, aan Café Pallieter (Plaats 2, 1570 Tollembeek) voor een koers van 93 kilometer.

Junioren in Molenstede (zondag 28 april)

Wat moet je weten? Freddy Koninckx koos met Wielervrienden Molenstede voor een juniorenkoers als eerbetoon aan gewezen plaatselijk renner Geert Verheyen, wiens zoon bij de junioren rijdt. De koers is verbonden met de lokale kermis.

Zo ging het vorig jaar: Thomas Vuerinckx toonde zich de snelste van drie voor Nio Vandevorst en Arno Wuyts.

Praktisch: Start om 15 uur in Ontmoetingscentrum ‘T Molenhuis, Dorp 45, 3294 Molenstede.

Thomas Vuerinckx.© Geert Tresignie (GTG)

Elite 1.12 Interclub in Grote Prijs van Affligem (zondag 28 april)

Wat moet je weten? Dirk Vertommen is met de Tistaertvrienden aan de 103de editie toe van de voormalige Paasprijs met een erelijst om U tegen te zeggen.

Zo ging het vorig jaar: Luca De Meester won de spurt van een uitgedund peloton voor Maxim Nonneman en Arne Santy.

Praktisch: Start om 13.30 uur. Sportcomplex Bellekouter, Bellestraat 99, 1790 Affligem. Het parcours bedraagt 159,4 kilometer.

Elite 1.12 in Merchtem (woensdag 1 mei)

Wat moet je weten? Wielerclub De Reedijk houdt de traditie op 1 mei in ere.

Zo ging het vorig jaar: Streekrenner Guillaume Seye was de snelste van drie. Brent Van Mulders en Jens Delahaye vervolledigden een volledig Vlaams-Brabants podium.

Praktisch: Start om 15 uur aan Café Reedijk (Reedijk 37, 1785 Merchtem) voor een koers van 116 kilometer in 19 ronden van 6,1 kilometer.

© Kms

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER