Thily (85) en Lien (83) kampeerden vorig jaar voor het eerst in een boompit.© Lokaal Bestuur Wuustwezel

Pitten in bomen op drie meter hoogte op kloosterdomein Fransiscanessen

Wuustwezel -

In de majestueuze toegangsdreef van het kloosterdomein Franciscanessen in Gooreind hangen deze zomer vier druppelvormige tenten op drie meter hoogte. Kempens Landschap, Wuustwezel en de provincie Antwerpen lanceerden ze vorig jaar voor het eerst met succes.

De boompitten zijn een ontwerp van kunstenaar Dré Wapenaar. Na een klim langs een ladder komen natuur en cultuur op een unieke manier samen. De druppelvormige tenten bieden plaats aan twee volwassenen en twee kinderen. Vorig jaar toonden veel mensen interesse in deze bijzondere accommodatie en daarom zijn ze er dit jaar terug.

LEES OOK: Lien (84) en Thilly (82) overnachten in boompit in domein franciscanessen: “De eerste reis uit mijn leven”

Een toegewijd team van vrijwilligers van Toerisme Wuustwezel legt de gasten in de watten. ‘s Avonds is er een gezellige barbecue. Napraten kan in het speciaal ingerichte kampdorp. ’s Ochtends staat er een heerlijk ontbijt klaar. Toiletten, een waterpomp, barbecues en overdekte tafels met zitbanken zijn beschikbaar naast de tenten.

De druppelvormige tenten zijn een initiatief van Kempens Landschap, het lokaal bestuur van Wuustwezel en Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie Antwerpen. Reserveren kan van 29 juni tot 31 augustus. De prijzen variëren van 120 euro voor twee personen tot 145 euro voor vier personen, inclusief een heerlijk vers ontbijt. (ella)

www.terranova.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners