Tweevoudig winaar Carlos Alcaraz en reekshoofd Jannik Sinner hebben drie sets nodig in hun achtste finale op ATP Madrid

© AFP

Carlos Alcaraz (ATP 3) heeft zich dinsdag verzekerd van een plaats in de kwartfinales van het ATP Masters 1.000-toernooi van Madrid (gravel/7.877.020 euro). De twintigjarige Spanjaard, het tweede reekshoofd en de tweevoudige titelverdediger, had het in zijn achtste finale niet makkelijk tegen de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 24), maar won wel in drie sets (6-3, 6-7 (5/7) en 7-6 (7/4)).

Bron: BELGA

Vorig jaar speelden Alcaraz en Struff de finale in Madrid tegen elkaar. Ook toen had Alcaraz drie sets nodig om het laken naar zich toe te trekken.

De Spanjaard treft bij de laatste acht de Rus Andrey Rublev (ATP 8), het zevende reekshoofd. Die haalde het eerder op de dag in zijn achtste finale in twee sets (6-2 en 6-4) van de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP 25).

© AFP

Topreekshoofd Jannik Sinner (ATP 2) moest ook knokken voor zijn plaats in de kwartfinales. De 22-jarige Italiaan ging in drie sets (5-7, 6-3 en 6-3) voorbij de Rus Karen Khachanov (ATP 17). Hij ontmoet in de kwartfinales de winnaar van het duel tussen de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP 35) en het Noorse vijfde reekshoofd Casper Ruud (ATP 6). Zij spelen later dinsdag hun achtste finale.

Voor Alexander Zverev (ATP 5), de eindwinnaar in Madrid in 2018 en 2021, eindigde het avontuur in de vierde ronde. De 27-jarige Duitser moest in twee sets (6-3 en 6-4) zijn meerdere erkennen in de Argentijn Francisco Cerundolo (ATP 22). Die neemt het bij de laatste acht op tegen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 13), die het in twee sets (7-6 (7/2) en 6-4) haalde van de Pool Hubert Hurkacz (ATP 9).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen