VIDEO. “Ik weet niet hoeveel pinten ik nog kan drinken, want ik moet straks terug naar Lommel”: dolgelukkige Peter Maes viert met Willem II promotiefeest

Willem II keert na een afwezigheid van twee jaar terug in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Maes (59) had vrijdag op de 37ste en voorlaatste speeldag in de Nederlandse tweede klasse genoeg aan een gelijkspel in en tegen Dordrecht (1-1).

Hannes Van Gael en Marnix Taes

Willem II en Peter Maes misten een week eerder de eerste kans op promotie na een 1-1-gelijkspel tegen FC Groningen. De tweede poging, tegen Dordrecht, slaagde wel. Dordrecht nam in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Shiloh ‘t Zand (27’) en was daarna dicht bij de 2-0, maar Willem II-doelman Joshua Smits voorkwam een treffer van onze landgenoot Dylan Mbayo.

Na rust vertolkte Dordrecht-doelman Luca Plogmann een hoofdrol. De Duitser hield Ringo Meerveld van scoren af en stopte een strafschop van Jeredy Hilterman. Willem II drong aan, maar het leek 1-0 te blijven. Michael De Leeuw (90+3’) maakte in de extra tijd alsnog gelijk voor Willem II, waar Rob Nizet en Matthias Verreth een basisplaats van Maes kregen.

LEES OOK. Verbrand in eigen land, maar wel de ‘Koning van Tilburg’: hoe Peter Maes op handen gedragen wordt bij Willem II

Achteraf kon er uiteraard ook een feestje van af bij Maes en co. “Wat een ontlading!”, reageert de Belgische trainer voor de camera van ESPN NL. “Die jongens verdienen dat. Sinds november staan we op kop en ik vind het fantastisch dat we het op die manier kunnen afronden. Tijdens de rust zijn er harde woorden gevallen, maar als je tot dit eindresultaat komt, dan is dat fantastisch. Hoeveel biertjes ik vanavond nog ga drinken? Dat weet ik niet, maar ik moet vanavond wel opnieuw naar Lommel”, grapte Maes. Zijn ploeg zelf kreeg ook een feestelijk onthaal van de eigen supporters.

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 59-jarige Maes is sinds september 2023 aan de slag als trainer van de club uit Tilburg. In België was de Limburger in het verleden actief als coach bij Verbroedering Geel, KV Mechelen, Sporting Lokeren, Racing Genk, Lommel, STVV en Beerschot, waar hij in september 2021 aan de deur werd gezet. Sindsdien zat hij zonder werkgever. De voorbije jaren was Maes ook betrokken bij het dossier Propere Handen, het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal.

© Toin Damen

© ANP / ANP

© IMAGO/Pro Shots

© ANP / ANP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer