Guy Meeusen, zaakvoerder van Brasserie en IJs Briljant.© Hélène Baccaert

Bar en brasserie Briljant breidt uit met IJs Briljant: “Van klassieke smaken tot verrassende opties zoals popcorn”

Nijlen -

Wie op zoek is naar een verkoelend tussendoortje kan sinds 9 mei terecht bij Brasserie Briljant op de Bevelsesteenweg in Nijlen, waar zaakvoerder Guy Meeusen (48) de deuren opende van IJs Briljant.

Hélène Baccaert

Guy Meeusen, de zaakvoerder van Briljant, is enthousiast. “Op 9 mei zijn we van start gegaan met IJs Briljant. We blijven open tot eind september. Samen met Marc Van Caenegem, een oud-patissier uit Sint-Martens-Latem, ben ik gaan nadenken over de beste recepten voor ons ijs. Marc heeft mij geholpen met het creëren van de bereidingen en het maken van het ijs. Hij is zelfs hierheen gekomen om mij de kneepjes van het vak te leren. Maar de samenstelling blijft natuurlijk geheim”, lacht Meeusen.

Voor Meeusen is het de eerste keer dat hij met ijs aan de slag gaat. Al heeft het gebouw waar IJs Briljant in gevestigd is een rijke geschiedenis van ijsbereiding. “De vorige eigenaars hebben hier jarenlang ijs verkocht. Wij hebben het pand overgenomen en alles opnieuw ingericht voor onze doeleinden. Ons ijs is volledig zelfgemaakt en artisanaal, met een breed scala aan smaken. We bieden klassieke smaken aan zoals vanille, mokka en chocolade, maar ook nieuwe en verrassende opties zoals popcorn”, legt Guy uit.

“Oreo en Kinderbueno zijn favorieten bij de kinderen. We hebben ook suikervrije vanille, want het is belangrijk dat iedereen kan genieten van een ijsje. Ons aardbei- en banaanijs wordt met vers fruit gemaakt, en het chocolade-ijs met Callebaut-chocolade. We werken uitsluitend met gepasteuriseerde melk en roomboter. Momenteel hebben we al vegan sorbetijs, en we breiden binnenkort uit met vegan chocolade-ijs”, zegt Meeusen enthousiast.

Ijs Briljant biedt de mogelijkheid om ijs mee te nemen of ter plaatse op het terras te nuttigen. “We hebben een ruim terras aan de voorkant en aan de achterkant van onze brasserie. Verder beschikken we over een ruime parking.” Het ijssalon is in mei alle dagen open van 13 uur tot 21 uur, behalve op dinsdag. “Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus zijn we zeven op zeven open. Tijdens onze opening op 9 mei hadden we het weer mee, nu alleen nog duimen voor de rest van de zomer”, lacht Guy.

Je kan IJs Briljant vinden op de Bevelsesteenweg 158 in Nijlen.

Je kan de ijsjes zowel ter plekke consumeren als op het terras.© Hélène Baccaert

Je kan er zowel de klassiekers als nieuwere varianten vinden.© Hélène Baccaert

Binnenkort breidt IJs Briljant ook uit met vegan chocolade-ijs.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners