Glenn Temmerman voelt zich bevrijd sinds het vertrek van Trevor Blondin, meent sportief manager Anthony Mallego.© Gregory Van Gansen

Basketbal Elite Silver: Okapi Aalst - Kortrijk Spurs (Zaterdag om 20.30 uur)

Sportief manager Anthony Mallego ziet Glenn Temmerman groeien bij Okapi Aalst: “In Leuven toonde hij opnieuw zijn potentieel”

Aalst -

Na drie opeenvolgende overwinningen leed Okapi Aalst in de Leuvense Sportoase een eerste nederlaag in Elite Silver. Zaterdag komt Kortrijk Spurs op bezoek in het Forum, waar Okapi zijn laatste kansen verdedigt op de play-offs die een ondermaats seizoen zouden kunnen opsmukken.

Wim Redant

Sportief manager Anthony Mallego ziet ook na de nederlaag in Leuven nog kansen voor de play-offs. “Leuven Bears is al enkele jaren ons zwarte beest op verplaatsing. We brachten het er dit keer behoorlijk van af. Zeker defensief kwamen we goed voor de dag. Offensief lieten we wel enkele easy baskets liggen en maakten we ook enkele keren de verkeerde keuze. Vergeet ook niet dat we tegen een team aantraden waar met Eddy Casteels een defensief georiënteerde coach aan het roer staat. Leuven beschikt over een bredere kern en telt vijf goede buitenlanders, waarbij de Amerikanen Tate en Key uitstekende schutters zijn. Toch gaven we een goede repliek.”

“Ik juich ook de prestatie toe van Glenn Temmerman. Met negen punten, twee rebounds en twee assists droeg hij zijn steentje bij tot een degelijke ploegprestatie. Glenn stond ook 27 minuten op het terrein. Het vertrek van Trevor Blondin geeft hem meer ruimte en werkt bevrijdend. Vergeet ook niet dat Temmerman nog piepjong is. Vorig jaar kroonde hij zich op Charleroi tot MVP na een glansprestatie. Twee weken later liep hij een letsel op aan zijn buikspieren en volgde een periode van doffe ellende. In Leuven toonde Glenn opnieuw zijn potentieel. We trekken resoluut de kaart van de Belgische jeugd. Dat doen we uit financiële overwegingen om het budget in evenwicht te houden, maar ook omdat het strookt met de visie van de club. Het is de weg die we insloegen en die we verder willen bewandelen.”

Schot in de roos

Okapi stuurde tijdens het seizoen wat bij. De twee naar de oude stal teruggekeerde oudgedienden blijken een schot in de roos. “Tito Casero streek in Aalst neer als rookie. Intussen is Tito een speler met veel maturiteit, die offensief de korf weet staan. Defensief heeft Casero nog werk aan de winkel, maar hij ligt goed in de groep en heeft een goede mentaliteit. Het ligt in de bedoeling dat we met hem doorgaan. Ook over Pape Badji ben ik tevreden. Met James Jean-Marie zaten we wat klein qua gestalte. Pape Badji gooit naar het voorbeeld van Popovic meer lengte en gewicht in de weegschaal.”

Mallego zag het evenwicht tussen België en Nederland hersteld. “Yoast United ging winnen in Brussel, Feyenoord klopte Mechelen en Den Helder haalde het van Kortrijk. Het geeft onze zeges wat meer glans, maar betekent vooral dat Nederland intussen België bijbeende, nadat het drie jaar geleden nog werd uitgelachen met zijn zwakke teams.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer