Vrouw (28) zwaargewond na zware klap met Porsche tegen boom

De impact was bijzonder hevig.© jhm

Esen/Kortemark -

Een 28-jarige vrouw is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Esen (Diksmuide). De vrouw ging met haar Porsche van de weg af en knalde frontaal op een boom. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht.

Jelle Houwen

Het verkeersongeval deed zich rond 17 uur voor op de Roeselarestraat in Esen. “Een 28-jarige vrouw uit Kortemark reed er met haar Porsche in de richting van Diksmuide”, zegt commissaris Rafael Rondelez van zone Polder. “Om een onduidelijke reden raakte ze van de weg af. Ze reed eerst even door de graskant maar knalde daarna aan hoge snelheid op een boom. De klap was erg zwaar. De vrouw kon uit de auto worden geholpen en lag bij aankomst van de hulpdiensten op de grond. Ze was wel nog bij bewustzijn maar raakte zwaargewond. De vrouw werd buiten levensgevaar naar het AZ Delta in Rumbeke gebracht.” (Lees verder onder de foto)

De vrouw reed eerst door de graskant.© jhm

Zware impact

Door het ongeval was een rijstrook lange tijd afgesloten. De brandweer plaatste de nodige signalisatie en moest flink wat brokstukken en gelekte motorvloeistoffen van de weg ruimen. De Porsche is wellicht rijp voor de schroothoop. Gelet op de bijzonder zware impact op de boom, en de schade aan de stam, mag de vrouw van geluk spreken dat ze in een stevige auto reed en het ongeval overleefde.

De stam van de boom raakte ernstig beschadigd© Jelle Houwen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen