Vic De Smet toonde zich in Elverdinge opnieuw de sterkste.© Gregory Van Gansen

Wielrennen nieuwelingen: Kampioenschap van Vlaanderen 

Vier medailles op een rij! Onuitputbare Vic De Smet kroont zich nu ook tot Vlaams kampioen: “Op het juiste moment mijn sprint ingezet”

Elverdinge -

Eerstejaarsnieuweling Vic De Smet volgt Mauro Keppens op als kampioen van Vlaanderen. In Elverdinge sprintte de renner van Avia Rudyco CT sneller dan Jules Vydt en topfavoriet Tobias Flajs. Bij de tweedejaars klopte Sune De Valck Mauro Keppens en Daan Wilmsen in de sprint.

Freddy De Geest

Vic De Smet heeft in Elverdinge geschiedenis geschreven. Eerder behaalde de jonge krullebol uit Lokeren al goud op het PK tijdrijden en zilver in de provinciale wegrit en het BK tijdrijden. “Vier op een rij. Dat had ik niet echt verwacht”, lacht De Smet tussen twee happen van zijn welverdiende pizza. “Het begin van de koers was traag, met weinig of geen aanvallen. In een latere fase glipten er toch drie weg, maar die kregen we in de finale te pakken. In de laatste kilometers was het redelijk hectisch. Tobias Flajs (Isorex CT), de renner in vorm, zette van ver de sprint in. Ik kwam op het juiste moment uit het wiel van Jules Vydt en kon het afmaken.”

Vic De Smet werd eerder al provinciaal kampioen.© Geert De Rycke

De Waaslander rijgt de sterke prestaties aan elkaar. De Oost-Vlaamse eerstejaars deden het trouwens allemaal prima in West-Vlaanderen. Na de podiumklanten De Smet en Vydt (Van Moer Logistics CT), versierden ook Robbe Maesschalck (Avia-Rudyco CT, vierde) en Liam Depoorter (Isorex CT, vijfde) nog dichte ereplaatsen.

Herman Van Springel Diamond

Bij de tweedejaars glipte de Vlaamse kampioenentrui door Oost-Vlaamse vingers. Vlaams-Brabander Sune De Valck (Van Moer Logistics Cycling Team) sprintte naar het goud. De Ternatnaar verwees Mauro Keppens (Isorex CT) naar de tweede plaats. Daan Wilmsen kreeg brons omgehangen. Ook in deze categorie lieten de Oost-Vlaamse renners zich van hun beste kant zien met een vierde plaats voor de heel regelmatige Dylan Den Berghe.

Sune De Valck won bij de tweedejaars.© VDB

Na het goud van eerstejaars Sander Willems (Acrog-Tormans), die in het buitenland actief is, in het BK tijdrijden, toonden de Oost-Vlamingen zich opnieuw op de afspraak in een topwedstrijd. Het belooft voor nu zondag in Vorselaar, waar de Herman Van Springel Diamond plaatsvindt, een wedstrijd van de Topcompetitie. De Smet showt er voor het eerst de Vlaamse kampioenentrui, die hij ruilt voor de provinciale kampioenentrui.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER