Direct naar artikelinhoud
Jihadexpert

Montasser AlDe'emeh verhuist doctoraat naar KU Leuven

Jihadexpert Montasser AlDe'emeh.Beeld Artur Eranosian

Jihadexpert Montasser AlDe'emeh zet zijn onderzoek verder aan de KU Leuven. AlDe'emeh doctoreerde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen, maar nadat een rechter hem veroordeelde voor schriftvervalsing wil hij elders met een schone lei opnieuw beginnen.

Met een bericht in haar online tijdschrift heeft de Radboud Universiteit bekendgemaakt dat AlDe'emeh zijn promotoren bedankt en zijn doctoraatsonderzoek verhuist naar de KU Leuven. 

AlDe'emeh is veroordeeld voor het opstellen van een deradicaliseringsbewijs voor een man die hij nooit ontmoet had. Zelf stelde AlDe'emeh dat hij als burgerinfiltrant handelde in opdracht van de Staatsveiligheid en dat hij nooit een handtekening heeft geplaatst onder dat zogezegde getuigschrift.

'De KU Leuven is de universiteit waar het allemaal is begonnen voor mij'
Montasser AlDe'emeh

Sinds het hof van beroep zijn veroordeling voor schriftvervalsing in september bevestigde, wou AlDe’emeh een nieuwe start nemen aan een andere universiteit. Aan de KU Leuven zal hij zijn doctoraat verderzetten in de onderzoeksgroep Arabistiek, die valt onder de faculteit Letteren.

"De KU Leuven is de universiteit waar het allemaal voor mij is begonnen", zegt Montasser AlDe'emeh. "Ik ben er afgestudeerd en kan er nu mijn doctoraat afwerken bij professor John Nawas. Ik hoop om over een jaar mijn doctoraat af te ronden."