© BELGA

Nog geen stageplek en een blanco oefenprogramma: KV Mechelen wacht op nieuwe trainer om voorbereiding op volgend seizoen vorm te geven

KV Mechelen zet zijn zoektocht naar een vervanger voor Besnik Hasi verder. Zolang die niet is aangesteld, staat de invulling van de zomervoorbereiding on hold.

dige

Dik drie weken nadat bekend raakte dat de wegen van KV Mechelen en Hasi na dit seizoen scheiden, gaat de speurtocht naar een opvolger nog steeds voort. Carl Hoefkens blijft een belangrijke kandidaat, maar een doorbraak is niet voor eerstdaags. De gesprekken over de financiële kant van de zaak moeten nog plaatsvinden. Malinwa neemt zijn tijd en wil niet overhaast te werk gaan.

LEES OOK. “Ik had verwacht dat Antwerp bij een gevestigde waarde zou aankloppen”: huisanalist Patrick Goots over de trainerscarrousel bij onze clubs

Zolang er geen nieuwe T1 gevonden is, krijgt de invulling van het zomerprogramma geen vaste vorm. KV heeft voorlopig nog geen stageplek vastgelegd. Ook het oefenschema in aanloop naar de competitiestart in het weekend van 26-28 juli moet nog opgemaakt worden. Mechelen wil zijn voorbereiding namelijk samenstellen in samenspraak met de nieuwe trainer.

En dus zullen de Kakkers hun creativiteit kunnen gebruiken. Heel wat stageoorden zijn namelijk al ingenomen door andere clubs. Zo is ook de Wageningse Berg in Nederland, waar Mechelen vorig seizoen onder Steven Defour zijn seizoen voorbereidde, al bezet. Een van de mogelijke alternatieven die KV bekijkt, is een korter trainingskamp dichter bij huis. Een buitenlandse stage is, in de warme zomermaanden, alleszins geen noodzaak.

MEER OVER KV Mechelen