Derde opeenvolgende bekerwinst voor Borgerhout/GW in het korfbal: “We hebben hier naartoe gepiekt”

Deurne -

Niet favoriet AKC/Luma, koploper in de reguliere competitie, maar bekerhouder Borgerhout/GW trok in een zonovergoten Deurne voor een massa volk aan het langste einde in de bekerfinale korfbal. Borgerhout/GW, dat recent nog de titel in zaal pakte, was uitgekookter en op de beslissende momenten doeltreffender dan concurrent AKC/Luma. Het trok uiteindelijk met 16-13 het laken naar zich toe.

Marcel Bernaerts

Beide teams hielden elkaar tot 5-5 in evenwicht, dan sloeg Borgerhout/GW onder impuls van aanvoerder Glenn Pauwels een kloofje naar 8-5. Vanaf dat moment liep AKC/Luma achter de feiten aan en verder dan op gelijke hoogte komen bij 8-8 geraakte het niet. Via 11-8 stoomde Borgerhout/Gwendolyn naar 14-12. Even kwam VKC/Lumay bij 14-13 nog dreigen, maar Pauwels en Amorgaste deden het licht definitief uit.

De vreugde bij Borgerhoutaanvoerder Glenn Pauwels, die met zes doelpunten een groot aandeel in deze bekerwinst had, was bijzonder groot. “Na de gewonnen zaaltitel voelden we in de veldcompetitie al snel dat het beste er af was. We verloren wat wedstrijden en waren al snel uitgeteld voor de prijzen. De focus werd dan op deze finale gelegd. Ik denk dat we goed gepiekt hebben. Uiteindelijk hebben we het na de 8-5 verstandig aangepakt. Ze hebben nooit kunnen overnemen, wat het toch wel makkelijker maakte voor ons.”

“Na de gewonnen zaaltitel voelden we in de veldcompetitie al snel dat het beste er af was. We verloren wat wedstrijden en waren al snel uitgeteld voor de prijzen. De focus werd dan op deze finale gelegd. Ik denk dat we goed gepiekt hebben”

Glenn Pauwels

Aanvoerder Borgerhout/GW

Iets verderop stond Jaro Peeters te blinken in zijn vel na de laatste wedstrijd in zijn lange carrière. Enkele seconden voor tijd kreeg hij zelfs een welverdiende applausvervanging. “Ik wilde op een mooi moment afscheid nemen. Dat is me gelukt. Dit was niet het hoogtepunt. Dat was de winst van de zaaltitel enkele weken geleden. Maar hier afscheid nemen is ook heel mooi. Volgend seizoen sta ik aan de andere kant van de omheining. Iets wat ik al als kleine bengel deed. Laat me zeggen dat vanuit nostalgisch oogpunt dit een perfect einde is.”

Trots

Peeters keek nog even met voldoening terug op deze derde bekerwinst. “We wisten dat zij heel snel wilden scoren. We hebben bewust het tempo er uit gehaald en geprikt wanneer het moest. Met drie bekerzeges, één veld- en één zaaltitel op acht finales denk ik te mogen zeggen trots te zijn op wat ik bereikt heb.”

Teleurstelling en ontgoocheling was er bij AKC-aanvoerder Jari Hardies. “We lieten in de beginfase na hen op achterstand te spelen. Nadien waren we tegen een slim en uitgekookt Borgerhout/GW, dat zijn momenten goed wist te kiezen, altijd op achtervolgen aangewezen. We namen zeker op het einde wanneer we moesten scoren af en toe de foutieve shotkeuze.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten