© AP

WIELERTRANSFERS. Dowsett tekent bij Katusha, Dehaes naar WB-Veranclassic-Aqua Protect

Tijdrijder Alex Dowsett verlaat aan het einde van het seizoen de Spaanse wielerformatie Movistar voor Katusha-Alpecin, waar hij een contract heeft ondertekend tot eind 2018, zo maakte zijn nieuwe werkgever maandag bekend. Kenny Dehaes trekt dan weer naar WB-Veranclassic-Aqua Protect, Tom-Jelte Slagter tekende bij Dimension Data.

De 28-jarige Brit is aan zijn vijfde seizoen bezig bij Movistar, voordien kwam hij uit voor Sky. De vijfvoudige Britse kampioen tijdrijden behaalde zijn mooiste overwinning in de Giro van 2013, toen hij er de tijdrit won. In de zomer van 2015 vestigde hij op de wielerbaan van Manchester ook een nieuw werelduurrecord, dat niet lang standhield en door zijn landgenoot Bradley Wiggins van de tabellen werd gereden.

Kenny Dehaes tekent bij WB-Veranclassic-Aqua Protect

Kenny Dehaes verlaat Wanty-Groupe Gobert en verhuist naar WB-Veranclassic-Aqua Protect. Dat heeft de wielerformatie maandag bekendgemaakt. De 32-jarige Dehaes tekent bij zijn nieuwe ploeg een contract voor een jaar.

“Ik ben heel blij met mijn overstap”, reageerde Dehaes op de site van het team. “Ik was heel snel overtuigd door de familiale en vriendschappelijke sfeer in de ploeg. Ik ken veel renners uit de huidige groep en reken erop dat ik in 2018 op de vertrouwde manier kan werken. Ik ben er zeker van dat ik met het team koersen kan winnen of helpen winnen.”

“Kenny is een renner met grote kwaliteiten en hij heeft een uitstekende mentaliteit”, verklaarde ploegleider Olivier Kaisen. “Hij is altijd gemotiveerd, of het nu voor de Giro of voor een simpele kermiskoers is. Hij vormt een mooie aanwinst voor onze ploeg. Het is belangrijk om zo’n renner in de rangen te hebben.”

Dehaes eindigde dit jaar als tweede in de Heistse Pijl en als derde in de Handzame Classic. Afgelopen zondag pakte hij nog het zilver in de GP Jef Scherens. In 2016 won hij een rit in de Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van Picardië. Dehaes schreef in dat jaar ook de Ronde van Limburg op zijn naam.

Tom-Jelte Slagter naar Dimension Data

De Nederlander Tom-Jelte Slagter verlaat na dit seizoen het Amerikaanse Cannondale om bij de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie Team Dimension Data aan de slag te gaan, zo maakte zijn toekomstige werkgever maandag bekend.

De 28-jarige Nederlander is aan zijn vierde seizoen bij het Amerikaanse team bezig. Voordien reed hij voor de Nederlandse formaties Belkin (2013) en diens voorganger Rabobank (2010-2012). In 2013 won hij de Tour Down Under.

Zijn nieuwe team wil Slagter vooral uitspelen in de Ardense klassiekers, waarin hij eerder al mooie dingen liet zien. “Ik had het gevoel dat het tijd was voor verandering en ik denk dat ik mijn ontwikkeling het best zal kunnen voortzetten bij Dimension Data.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer