Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Auto rijdt in op bushokjes in Marseille: één dode en gewonde

Auto rijdt in op bushokjes in Marseille: één dode en gewonde
Beeld thinkstock

Zonet is in de Franse stad Marseille een auto ingereden op twee bushokjes. Er zouden tenminste één dode en een gewonde zijn, zo meldt de Franse politie.

Het incident gebeurde nabij Vieux-Port, de eeuwenoude haven van Marseille. De bestuurder van de wagen, een 35-jarige man, zou gearresteerd zijn, zo meldt een politieagent aan persagentschap Reuters. De politie kon hem opsporen door de nummerplaat van de wagen, die maandagochtend werd gestolen. De man is bekend bij de politie voor criminele feiten en zou met psychische problemen kampen. De anti-terreurdiensten voeren momenteel geen onderzoek.

Voorlopig is er sprake van een dode en gewonde. Er is nog geen duidelijkheid over het motief van de bestuurder. De politie is ter plaatste en voert een onderzoek. Voorts wordt er aangeraden om Vieux-Port voorlopig te mijden. 

Volgens BFMTV zou de bestuurder om 9.15 uur in het elfde arrondissement een bushalte hebben aangereden en botste hij wat later tegen een tweede halte in het 13de arrondissement. Daarbij vielen een dode en een gewonde.