Direct naar artikelinhoud
Update

Ontsnapte pitbull valt kind (9) en ouders aan in Attenhoven

Ontsnapte pitbull valt kind (9) en ouders aan in Attenhoven
Beeld thinkstock

Noa Azzaoui (9) werd vrijdagnamiddag voor zijn deur aangevallen door een losgeslagen pitbull. Zijn vader Hachim probeerde het dier tegen te houden en werd zelf ook gebeten. De hond vloog nadien ook Noa's moeder Eva aan, die in het deurgat van het ouderlijk huis stond. Zij werd in de enkel gebeten. "Een half uur hebben we met die hond geworsteld om hem in bedwang te houden", zegt Hachim. "Met de hulp van omstaanders hebben we hem uiteindelijk met een kabel kunnen vastbinden."

Noa liep zware bijtwonden op aan zijn knie en scheurde zijn kruisbanden. Hij werd intussen geopereerd en bekomt thuis van de emotie. De hond, die enkele straten verderop was weggelopen, werd in beslag genomen. Het is nog onduidelijk wie precies de eigenaar is van het dier. Maandag beslissen de politie en burgemeester Vander Schelde van Landen wat er met de hond zal gebeuren.

Noa Azzaoui (9) liep zware bijtwonden op aan zijn knie en scheurde zijn kruisbanden. Hij werd intussen geopereerd en bekomt thuis van de emotie.Beeld Tom Van de Weyer