dinsdag 23 april 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Het scheidsrechtersgewest Beringen staat dit jaar in voor de organisatie van de gala-avond. hbvl

arbitrage

Nacht van de ref in nieuw jasje

Het scheidsrechtersgewest in Beringen bestaat dit jaar 70 jaar en dat moet gevierd worden. Speciaal voor de gelegenheid van het jubileum besloot het bestuur het ‘gala van de ref’ in het leven te roepen, dat het concept van de jaarlijkse ‘nacht van de ref’ grondig door elkaar schudt. “Daarmee proberen we opnieuw onze rol van voortrekker te vertolken”, klinkt het bij voorzitter Jeroen Janssens.

De nacht van de ref wordt elk jaar beurtelings georganiseerd door één van de zeven scheidsrechtersgewesten in Limburg. In een normaal scenario was Beringen vorig jaar al aan de beurt, maar met het jubileum in aantocht werd wijselijk besloten een jaartje over te slaan. Zo vieren zij zaterdag twee keer feest.

Jeroen Janssens zetelt al geruime tijd in het bestuur van het gewest Beringen en sinds drie jaar mag hij zich de trotse preses noemen. In die periode, het moet zo’n twee jaar geleden zijn, besloot Janssens een werkgroepje op te richten en de koppen bij mekaar te steken. “Toen hebben we besloten om in te zetten op de jeugdwerking. In het begeleiden van jonge refs hebben we intussen een voortrekkersrol opgenomen.”

Dat deed het gewest trouwens ook voor de ‘Nacht van de ref’. “We merkten dat het moeilijk was om daadwerkelijk veel scheidsrechters op dat event te krijgen, dus hebben we nagedacht over het concept. Met als gevolg dat we dit jaar voor het eerst ‘het gala van de ref’ zullen organiseren. We zullen daarbij awards uitreiken in elf verschillende rubrieken, zoals ‘beste bestuurslid’ en ‘leukste collega’.”

Om tot de uiteindelijke winnaar te komen werd daarvoor eerst via Facebook een online stemming gehouden, die voor 50 procent meetelt in de eindafrekening. De overige 50 procent komt van de 20- koppige vakjury. “Zo komen we tot een correcte uitslag”, aldus Janssens. “Hopelijk slaat het concept aan, maar sowieso hebben we onze voortrekkersrol met dit initiatief opnieuw opgenomen.”

70+70+70

Voor Albert Plessers en zijn echtgenoot Jacqueline Webers wordt de avond extra speciaal. Albert viert als oudste bestuurslid van het gewest Beringen dit jaar zijn 70ste verjaardag, net als Jacqueline. Komt daarbij dat ze allebei al 35 jaar actief zijn voor het gewest. Dat maakt samen, jawel: 70 jaar. Driemaal 70 dus, en drie keer reden om te feesten. Ook Armand Cauberghs heeft zaterdag overigens genoeg reden om zijn feestneus op te zetten: hij viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als voorzitter van de Limburgse refs.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het gala van de ref voor iedereen toegankelijk. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via info@scheidsrechtersgewestberingen.be. De presentatie van het gala in Het Oosterhof in Lummen ligt in de handen van Cynthia Reekmans. Omstreeks 21 uur nemen ronkende namen als Bart Kaëll, De Romeo’s en 2 Fabiola het commando over en kan het feest echt losbarsten.

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws