© Belga

280 bedrijven komen naar jobbeurs voor oud-werknemers Van Hool

Tijdens de jobbeurs die zich richt op ex-werknemers van de failliete busbouwer Van Hool zullen zeker 280 bedrijven aanwezig zijn. Dat meldt VDAB in een persbericht vrijdag.

blg
Bron: BELGA

Op 28 mei organiseert VDAB, samen met Voka, Agoria en mtech+, een grote jobbeurs in de Nekkerhal te Mechelen. “Door de grote interesse bij bedrijven in de regio, staat de jobbeurs open voor iedereen die een nieuwe job zoekt in de industriesector”, klinkt het. “Het gaat om lassers, onderhoudstechnici, maar ook accountants. Wie dat wil, kan bij de VDAB terecht voor informatie over de opleidings- of loopbaanmogelijkheden.”

LEES OOK. Ruim 1.700 vacatures bij technologische bedrijven voor ontslagen werknemers Van Hool

Voka Mechelen-Kempen blijft ondertussen aandringen op een ‘regioplan’, waarbij de zogenaamde ontwrichte zone wordt verlengd. Bedrijven kunnen dan op federale steun rekenen. Met Van Hool, chemiebedrijf Celanese en Decathlon in Willebroek kan het banenverlies in de regio immers oplopen tot 2.000 op enkele maanden tijd.

LEES OOK. Decathlon over 132 jobs die uit Willebroek verdwijnen: “Iedereen krijgt de kans om bij ons aan de slag te blijven”

Bij Van Hool werkten er tot voor het faillissement ongeveer 2.400 mensen. Van hen hebben er momenteel al zo’n 300 een nieuwe baan. VDAB merkt dat een aantal mensen afwachtend is, in de hoop bij Van Hool aan de slag te kunnen blijven na de doorstart. De onderhandelingen met VDL lopen momenteel voor de overname van de busdivisie. Die onderhandelingen zouden volgens de curatoren eind deze maand rond moeten zijn.

LEES OOK. Eigenaars van bussen Van Hool met handen in het haar: “Meer miserie dan iets anders”

Van de 2.400 ex-werknemers zijn er zowat 1.300 ingegaan op het aanbod van VDAB om zich te laten begeleiden naar nieuw werk. Vierhonderd van hen worden nu actief begeleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen