Team Pimpelmees met de eigen teamvlag.© RR

Team Pimpelmees loopt Reuzenloop ter ere van Stephanie Van Houtven: “Geld inzamelen voor 100 kilometer-run tegen Kanker”

Borgerhout -

In Borgerhout staan zondag tweeduizend sportievelingen aan de start van de Reuzenloop. Bijzondere aandacht gaat uit naar Team Pimpelmees, een kwartet gevormd door de echtgenoot en drie buren van de overleden districtsburgemeester Stephanie Van Houtven.

Laurens Van Aert

Onlangs maakte district Borgerhout een hartverwarmend nieuwtje wereldkundig. Naast de traditionele waves van tien en vijf kilometer, pakt de organisatie van de Reuzenloop uit met de Stephanierun. “We lopen de Reuzenloop ter ere van ex-districtsburgemeester Stephanie Van Houtven, die vorig jaar op jonge leeftijd de strijd tegen baarmoederhalskanker verloor”, aldus districtsburgemeester Mariam El Osri (Groen).

LEES OOK. ‘De sympathiekste loop van ’t stad’ is terug: Reuzenloop trekt voor twaalfde keer langs opvallende locaties in Borgerhout

De Stephanierun gaat van start om 14.25 uur en wordt getrokken door Team Pimpelmees, dat bestaat uit Laurent Winnock, echtgenoot van Van Houtven en buren Goedele Hubrecht, Marc Huyghen en Christophe Hermans. “Wat er op het programma staat? Vijf of tien kilometer wandelen of lopen samen met vrienden en kennissen”, vertelt Winnock.

Stephanie Van Houtven.© Victoriano Moreno

Het idee van de Stephanierun ontstond enkele maanden geleden. “Team Pimpelmees streeft ernaar om elk jaar deel te nemen aan de 100 km-run van Kom op tegen Kanker. We merkten al snel dat veel mensen mee wilden lopen onder dezelfde vlag. Geweldig, maar niet evident aangezien je per ploegje 2.750 euro moet inzamelen om te mogen deelnemen.”

Laurent, Goedele, Marc en Christophe vormen samen Team Pimpelmees.© RR

“Met dat in het achterhoofd groeide geleidelijk het idee om samen met de organisatie iets op poten te zetten”, blikt Winnock terug. “Enerzijds kwamen we uit op een extra wave in het teken van Stephanie, anderzijds leek het een leuk idee om merchandise van Team Pimpelmees te verkopen. Op die manier hopen we geld in te zamelen om extra teams aan de start te krijgen bij de 100 km.”

LEES OOK. Reuzenloop maakt zich op voor recordeditie met om en bij de tweeduizend lopers: “We maken Tomorrowland-toestanden mee”

“De organisatie deed er nog een schepje bovenop”, gaat Winnock voort. “Wie zich online inschreef, kon een vrije bijdrage leveren voor KOTK. Dat bedrag, dat blijkbaar stevig oploopt, wordt na de Reuzenloop bekendgemaakt.”

Winnock is ontroerd door fijne reacties op het initiatief. “Zo zie je maar dat die vreselijke ziekte veel losmaakt bij mensen. Dat zal zondag tijdens het lopen niet anders zijn. Het wordt een emotioneel moment onder vrienden en kennissen. Ik ben enorm blij en vereerd dat we dit mogen doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Groen