Alexey Lutsenko.
Volledig scherm
Alexey Lutsenko. © AFP

Van Avermaet derde in Oman, ook Naesen weer in top tien en opgewacht door vriendin Dorien

WielrennenKazachs kampioen Alexey Lutsenko (Astana) heeft voor de tweede dag op rij een etappe gewonnen in de Ronde van Oman. Daardoor neemt hij de leiderstrui over van de Noor Alexander Kristoff. Greg Van Avermaet (CCC Pro Team) werd derde in de rituitslag en bekleedt die positie ook in de stand.

0 reacties

  1. “Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat hij beter is dan zijn vader”: zelfs zijn trainer is verbaasd over de progressie van Thibau Nys
    PREMIUM
    19

    “Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat hij beter is dan zijn vader”: zelfs zijn trainer is verbaasd over de progressie van Thibau Nys

    Nog maar twaalf dagen gekoerst en Thibau Nys (21) heeft al vier keer gewonnen. Nys was ritwinnaar in de Ronde van Romandië en hij werd vorige week rit- en eindwinnaar in de Ronde van Hongarije. Okay, Tadej Pogacar doet beter. Maar je kunt niet zeggen dat ook de jonge Belg niet goed aan het wielerseizoen is begonnen. Zelfs zijn trainer Paul Van Den Bosch staat er met verbazing naar te kijken. “Hij verpulvert al zijn cijfers.”
  2. Jonge mountainbiker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilippe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13
    1

    Jonge mountainbi­ker waagt even zijn kans in het peloton en Alaphilip­pe nog bejubeld: de momenten van Giro-rit 13

    Opnieuw Jonathan Milan boven in de Giro. Ook al had de Italiaan de belangrijkste waaier gemist. Tevergeefs probeerde hij zich terug te knokken, alleen maar om terug te waaieren. Pas vijftien kilometer later kon Lidl-Trek het gat dichten. Ook een jonge mountainbiker, een vluchter die bijna verkeerd reed, felicitaties (“Dat is Franse klasse!”) van Calmejane voor zijn landgenoot Alaphilippe - gisteren aan het feest- en het betere spurtwerk van Groves maar zeker Milan bleven bij op weg naar Cento. Ondanks een ultieme vluchtpoging van Dries De Pooter (Intermarché-Wanty) speelden de Belgen niet mee voor ritwinst. Tim Merlier had gehoopt om revanche te nemen na zijn declassering van eergisteren, maar hij kwam er niet aan te pas en strandde pas op een vijftiende plaats.