Gladiolen beleeft warm slot na kille start

Het dorpscentrum van Onze-Lieve-Vrouw Olen komt na twee dagen Gladiolen, Boekel Boulevard en de Keizersjaarmarkt weer tot rust. Bart Peeters zorgde voor de muzikale verrassing van het weekend door Natalia in zijn concert te betrekken.

Marc Peeters

“We wisten dat Bart Peeters Natalia op zijn gastenlijst had geplaatst en dat ze backstage het concert zou volgen maar dat ze een paar nummers zou meedoen was totaal onverwacht”, zegt Kristof Geens van Gladiolen. “Het dak van de tent ging er meteen af.” Een derde hoogtepunt van de dag nadat de Nederlandse rapper Gers Pardoel er een paar uur eerder al een behoorlijke ‘Boeng’ op had gegeven. Tijdens de namiddag was er al bijzonder veel volk opgedaagd voor Boekel Boulevard. Daarbij vielen ook de activiteiten voor de allerkleinsten in de smaak. Voor de organisatoren van het muziekgebeuren het bewijs dat je naar de Gladiolen kan komen van zodra je kan lopen.

Dino

Maar de Gladiolen waren ook weer een prima gelegenheid om een feestje te bouwen. Joke uit Oevel had een dino-pak aangetrokken. “Er zijn er al een paar die gevraagd hebben of ik straks ga trouwen en dit een vrijgezellen opdracht is, maar toch niet”, zegt ze. “Ik ben studente aan de Thomas More hogeschool en via facebook was er een bericht rondgestuurd dat wie geen ticket had voor de Gladiolen er toch nog één kon verdienen. De voorwaarde was wel dat je moest gaan in dino-pak. Een pak dat verwijst naar een promotie actie voor de school.”

Koud

De vrijdagavond was misschien net iets minder geslaagd. Eva De Roo, de laatste act op de main stage moest wegens ziekte afhaken. Bovendien werd het rond middernacht behoorlijk kil om niet te zeggen koud op de weide. “De uittocht naar huis en naar de camping is hierdoor inderdaad wat vroeger begonnen dan normaal”, geeft Geens toe. “Maar er was hoe dan ook volk genoeg om stevig te genieten van de muziek.” Senne en zijn vriendengroep uit Olen zijn het daar helemaal mee eens. “Gladiolen is voor ons een vaste afspraak voor twee dagen pret. En als het wat koud is dan zorg je er zelf toch voor dat het weer warm krijgt.” De politiediensten beleefden opnieuw een rustig Gladiolen-weekend. Tijdens het festival werd niet één incident van betekenis gemeld.

Jaarmarkt

Ook de Keizersjaarmarkt op zondagnamiddag lokte heel wat bezoekers. Op basis van het bedroevend lage aantal kramen, kan je echter al lang niet meer van een echte markt spreken. Het evenement ontpopte in een muziekgebeuren in rond de cafés, maar ook dat wordt gesmaakt, zeker als ook de zon volop van de partij is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER