© © VRT - Koen Bauters

Wat u moet gezien hebben op 21 november

Op Eén komt u in ‘Over Eten’ te weten waarom u best geen avocado’s meer eet. Op Q2 kan u terecht voor de actiefilm ‘Hitman’ met Agent 47 als huurmoordenaar. Op dezelfde zender volgt de sciencefictionfilm ‘Twelve Monkeys’ over een losgebroken epidemie en het voorkomen ervan. En op VIER zorgen de ‘Callboys’ voor erotiek en humor.

chru

1) ‘Over Eten’

© HBvL

In de vierde aflevering van ‘Over Eten’ onderzoeken Danira en Kobe de weg die exotische vruchten afleggen vanuit het land van herkomst naar uw bord. De meeste van deze producten zijn immers lekker en gezond, maar laten hun sporen na op het milieu. Groentechef Seppe Nobels legt uit hoe je guacamole kan maken zonder avocado. De presentatoren gaan vervolgens op zoek naar alternatieven van Belgische bodem. En Dagny Ros, chef-kok met IJslandse roots, uit haar mening over de Belgische eetgewoonten.

Eén, 20.35 uur

2) ‘Hitman’

© HBvL

Timothy Olyphant speelt de hoofdrol in de film ‘Hitman’, gebaseerd op de gelijknamige serie computerspellen. Huurmoordenaar Agent 47 krijgt de opdracht om Russisch president Mikhail Belicoff te doden. Nika, een Russische prostituee is getuige van de moord. Althans, dat wordt beweerd door de opdrachtgever, die er alle baat bij heeft dat Agent 47 zelf sterft.

Q2, 20.35 uur

3) ‘Callboys’

© VIER

Nadat broer Anthony de Callboys redde van faillissement door het aanmaken van een tweede vof (was het nu vennootschap of vereniging?), krijgt Wes zijn kans om op date te gaan met Fonda. Wanneer het niet loopt zoals hij wilt, besluit hij even op afzondering te gaan. Van die tijd maken de overige Callboys gebruik om promotie te voeren voor hun nieuw product.

VIER, 20.35 uur

4) ‘Twelve Monkeys’

© HbvL

Bruce Willis speelt de hoofdrol in de sciencefictionfilm ‘Twelve Monkeys’. Daarin neemt hij de rol aan van een gevangene met mentale problemen, die zijn straf kan verlichten door terug te gaan in de tijd om de oorzaak van een gevaarlijke epidemie te vinden. Vanuit 2035 wordt hij teruggestuurd naar de jaren ‘90, waar hij stuit op psychiater Kathryn Railly (Madeleine Stowe) en Jeffrey Goines (Brad Pitt), een mentaal gestoorde patiënt. Weetje: de film werd geïnspireerd door de film ‘La Jetée’, een Franse kortfilm uit 1962. Die haalde op zijn beurt inspiratie bij een scène uit de Hitchcock-klassieker ‘Vertigo’, waarnaar enkele malen gerefereerd wordt in de film ‘Twelve Monkeys’.

Q2, 22.30 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer