Luchthaven van Charleroi geeft van pesterijen beschuldigde leidinggevenden andere taak

© BELGA

De directie van de luchthaven van Charleroi gaat twee managers die door het personeel worden beschuldigd van pesterijen een andere taak geven. Zij hopen door deze maatregel de stakingen waarvoor de vakbonden woensdag een stakingsaanzegging deden, te ontwijken. Dat heeft de BSCA-woordvoerder vrijdagnamiddag gemeld, en kregen de vakbonden vrijdag van de directie te horen.

jvh
Bron: BELGA

Het gaat om voorzorgsmaatregelen, lichtte de woordvoerder toe. Die zullen van kracht blijven tijdens het onderzoek van een interne auditor. 

Yves Lambot van de christelijke bediendebond CNE vindt de beslissing om de twee leidinggevenden te schorsen positief. Hij betreurde echter dat de maatregel in dit stadium nog preventief is en dat de zaak eerst naar een interne auditor gaat en dan, volgens hem, naar het arbeidsauditoraat voordat meer definitieve beslissingen werden genomen.

De stakingsaanzegging loopt nog tot 15 mei. De directie vreest dat een personeelsactie gevolgen zou hebben voor de luchthaven die de komende twee weken zo’n 500.000 passagiers verwacht - maandag start in Franstalig België de lentevakantie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen