Vrouwen vertellen op TikTok hoe ze uit het niets geslagen worden in New York: “Het doet zoveel pijn”

Verschillende jonge vrouwen getuigen op TikTok hoe ze in New York uit het niets geslagen werden door een man die ze niet kennen. Velen houden er lelijke builen of een blauw oog aan over. Intussen is één dader gearresteerd, maar het zou over meerdere mannen gaan.

edb

Halley Kate, een Amerikaanse met meer dan een miljoen volgers op TikTok, deelde maandag een video waarin ze vertelt dat ze net geslagen werd door een onbekende man. De influencer loopt nog huilend op straat wanneer ze zichzelf filmt. Er heeft zich een lelijke buil gevormd op haar voorhoofd. “Het doet zoveel pijn”, zegt ze snikkend. In een latere update vertelt Halley dat ze op haar gsm aan het kijken was toen het gebeurde, maar er meer dan voldoende plaats was voor de man om voorbij te wandelen. “Ik weet niet of hij mij heeft geslagen of me een elleboogstoot gaf. Ik lag meteen op de grond.”

Niet veel later verschijnen gelijkaardige verhalen op de app. Mikayla Toninato overkwam amper een dag later hetzelfde. “Ik was ook op mijn gsm aan het kijken toen een man me plots in het gezicht sloeg”, zegt ze. “Ik stuurde naar mijn vrienden dat dit gebeurd was en ze antwoordden met een TikTok van een ander meisje die hetzelfde overkwam.” Dezelfde dag nog post een derde meisje een video vanuit een restaurant. Ook zij heeft een gigantische buil op haar hoofd. “Alleen was ik niet op mijn telefoon aan het kijken. Wees voorzichtig daarbuiten!”

Het grote aantal reacties en verhalen lijkt erop te wijzen dat het over een verontrustend fenomeen in New York gaat. Er zijn verhalen die al van december vorig jaar dateren. Bovendien zagen sommige slachtoffers duidelijk een witte man, terwijl anderen het over een zwarte man hebben. Er zouden dus meerdere daders zijn.

Halley Kate maakte woensdag bekend dat er een arrestatie gebeurde in haar zaak. De man die opgepakt werd is de 40-jarige Skiboky Stora. De verdachte had al aanklachten van gelijkaardige aard tegen hem lopen, waarvoor hij zich woensdag moest verantwoorden. Hij is een gekend figuur in New York die een paar keer opkwam voor de lokale verkiezingen. Stora wordt op dit moment niet gelinkt aan de andere gevallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER