Alexander Blessin ziet nog een waterkans.© Isosport

Union-coach Alexander Blessin: “De spelers hebben de hymne van de Champions League nog eens opgezet”

Er is ook nog altijd een derde hond die met de titel kan gaan lopen en dat is Union. Hoewel coach Alexander Blessin zich daarover niet luidop wil uitspreken.

lvdw

“Wij moeten in de eerste plaats onze twee resterende wedstrijden winnen, te beginnen met zondag Cercle”, zegt de Union-trainer. “Wat er in Anderlecht gebeurt – winnen, gelijk of verlies – daar hebben wij geen invloed op. Ik herinner me vooral de wedstrijd tegen Cercle die we in de play-offs thuis verloren (2-3, red.). Tegen Cercle misten we de geschorste Burgess, maar Cercle was scherper. In de slotfase hadden we er nog overheen kunnen gaan, maar de 1-3 viel te laat. Zij waren toen scherper en sneller op de tweede bal.”

Geloven Blessin en zijn spelers eigenlijk nog in de titel?

“We moeten eerlijk zijn, het wordt moeilijk. Stel dat Anderlecht en Club Brugge gelijkspelen, dan nog mogen geen van de twee op de laatste speeldag winnen. Maar zoals ik al zei, wij moeten naar onszelf kijken en twee wedstrijden winnen. Er is immers ook nog die tweede plaats die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Er is heel goed getraind deze week. Ik had meteen na de wedstrijd in Brugge zelfs al het gevoel dat ze er nog in geloven. Vooral in die Champions League dan. De spelers hebben de hymne van de Champions League nog opgezet terwijl we aten. Ze zijn gefocust. We hebben dus een goed gevoel, maar we hebben de punten nog niet. Er is veel positieve energie. We kunnen nog iets bereiken.”

Iedereen is fit bij Union, behalve Kevin Rodriguez die weer met een spierprobleem sukkelt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer