© REUTERS

Gratis op te halen: verdediger Joel Matip én balkunstenaar Thiago Alcantara verlaten Liverpool na dit seizoen

Joel Matip en Thiago Alcantara vertrekken aan het einde van het seizoen bij Liverpool. Dat maakte de club vrijdag bekend op zijn website. Het aflopende contract van beide spelers zal niet verlengd worden.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Matip, een Duitse Kameroener, was sinds 2016 aan de slag op Anfield. Daarvoor kwam de 32-jarige verdediger uit voor het Duitse Schalke 04. Hij wist met The Reds de Premier League en de Champions League te winnen. “Het waren acht prachtige jaren. We hebben geweldige prijzen gewonnen en hebben de beste fans ter wereld”, aldus Matip op de website van de club.

Matip liep in december een zware kruisbandblessure op en speelde sindsdien geen wedstrijden meer. Het is nog niet duidelijk wat zijn toekomstplannen zijn.

Thiago was vier seizoenen actief bij Liverpool. Ook hij sukkelde veelvuldig met blessures en speelde dit seizoen nog maar een duel. Eerder in zijn carrière verdedigde de 33-jarige middenvelder de kleuren van FC Barcelona en Bayern München.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eind januari raakte al bekend dat succescoach Jürgen Klopp aan het einde van het seizoen vertrekt bij Liverpool.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer