Freyr Alexandersson was aandachtig toeschouwer tijdens Deinze tegen Lommel.© Isosport

“Het is fiftyfifty”: KV Kortrijk-coach Freyr Alexandersson op zijn hoede voor barrageduels tegen Lommel

Het is feestweekend in Kortrijk. De jaarlijkse Sinksenfeesten staan voor de deur, dus heeft de Kortrijkzaan reden tot vieren. Zondag kunnen de KV Kortrijk-spelers de stad nog meer laten bruisen als ze een goed resultaat weten te pakken op het veld van Lommel. “Het is fiftyfifty.”

Elian Coussement

KV Kortrijk zijn vel is gered of toch bijna. Op de laatste speeldag verloor het van Charleroi, maar RWDM liet zelf punten liggen. Daardoor mag KVK nog twee barragewedstrijden spelen tegen Lommel. “Mehssatou, De Neve en Fossum waren toen wat ziek”, aldus Alexandersson. “Het was niet erg, maar ze hebben wel een training moeten overslaan. Ook viel het mij inderdaad op dat spelers niet het juiste schoeisel aanhadden, dat is frusterend. Het is telkens aanpassen als we een uitwedstrijd spelen, maar daar moeten we wel op voorbereid zijn. Nu hoop ik dat iedereen de juiste schoenen zal aanhebben.” (lacht)

Alexandersson kent Lommel door en door. Vorige week zondag was hij aanwezig in Deinze tijdens de wedstrijd tussen Lommel en Deinze. “Inderdaad, dat klopt. Ik heb een goed Lommel gezien. Ze hebben misschien niet zoveel ervaring, maar ze beschikken over zeer veel technische spelers. Hun aanvallers zijn echt goed, daar zullen we op ons hoede moeten voor zijn. Het is fiftyfifty. Lommel heeft evenveel kans als ons, maar het is een voordeel dat we die tweede wedstrijd hier in het Guldensporenstadion mogen spelen. De wedstrijd wordt over vier helften gespeeld.”

Blessurenieuws

Er zijn geen nieuwe blessures te vermelden, wel is Alebiosu terug. Iedereen, buiten de gekende blessuregevallen, is fit om in aanmerking te komen voor een plekje in de selectie voor zondag.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer