© AP

NBA. Minnesota verslaat Denver en forceert zevende duel in halve finales

Minnesota heeft donderdag in Minneapolis een knappe 115-70-overwinning behaald tegen regerend kampioen Denver in de zesde wedstrijd van de halve finales van de play-offs in de Western Conference van de NBA. De tussenstand is zo 3-3. Er komt een beslissend zevende duel, zondag in Colorado. De winnaar treft in de conferencefinale Oklahoma City of Dallas. De Mavericks leiden in de tussenstand van de andere halve finale met 3-2.

Bron: BELGA

Anthony Edwards leidde zijn team donderdag eens te meer naar de overwinning. ‘Ant Man’ kwam tot 27 punten, 4 rebounds, 4 assists en 3 intercepties. Even was er paniek in het derde kwart toen Edwards na een val op de bank plaatsnam en naar de onderrug tastte, maar hij kon verder. Hij werd bijgestaan door een sterke Jaden McDaniels (21 punten). Rudy Gobert haalde 8 punten en 14 rebounds. De Timberwolves hadden in alle vier de kwarts de bovenhand.

Bij Denver was MVP Nikola Jokic goed voor 22 punten en 9 rebounds, maar zijn vizier stond niet helemaal op scherp (9/19 shotpercentage). Zijn luitenant Jamal Murray zat helemaal niet in de wedstrijd en miste liefst 14 keer op 18 shotpogingen. Hij maakte slechts 10 punten. 

In de Eastern Conference verzekerde Boston zich woensdag van een eerste finaleplaats. De Celtics wonnen in hun halve finale met 4-1 van Cleveland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer