© AFP

Mexicaanse bokser Alvarez krijgt schorsing, kamp tegen wereldkampioen Golovkin in het gedrang

De Mexicaanse bokser Saul ‘Canelo’ Alvarez heeft een voorlopige schorsing gekregen voor zijn positieve test op het verboden product clenbuterol, zo maakte Bob Bennett, algemeen directeur van de bokscommissie van Las Vegas, vrijdag bekend.

Op 10 april vindt er een hoorzitting met Alvarez plaats, daarna zal er bekeken worden of de titelkamp op 5 mei in Vegas met Gennady Golovkin al dan niet kan plaatsvinden. De Kazach is de regerende WBA-, WBC- en IBF-wereldkampioen bij de middengewichten. In september stonden beide boksers al eens tegenover mekaar en toen haalde Golovkin het na een omstreden beslissing op punten.

Begin maart werd bekendgemaakt dat Canelo Alvarez positief had getest op clenbuterol. Het deed meteen terugdenken aan het verhaal van de Spaanse wielrenner Alberto Contador van enkele jaren geleden, want ook hier wordt vervuild vlees aangehaald als oorzaak van de positieve test. “Daar zijn de voorbije jaren tientallen sporters slachtoffer van geworden in Mexico”, klonk het in een reactie van Golden Boy Promotions. Zijn promotor verwees daarbij naar vijf spelers van de Mexicaanse nationale voetbalploeg, onder wie huidig Standard-doelman Guillermo Ochoa, die in 2011 positief testten op clenbuterol, maar later werden vrijgesproken omdat er volgens de Mexicaanse bond sprake was van besmet voedsel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer