Voorbijgangers proberen berenwelpjes uit boom te trekken voor foto’s

Een groepje mensen in North Carolina spotte twee berenwelpjes en zag zijn kans schoon om enkele originele foto’s te nemen. Een omstaander kon het incident vastleggen op camera en verspreidde de beelden. Er loopt een onderzoek naar de zaak.

lvg

Het incident vond plaats in Asheville in North Carolina aan de rand van een appartementencomplex. Op de beelden is te zien hoe een vrouw poseert met een welpje in haar handen. Ondertussen probeert de rest van de groep nog een andere jonge beer vanuit een boom naar de andere kant van het hek te halen. Op een gegeven moment laat de vrouw het berenjong vallen en rent ze er achteraan.

Een inwoner van het appartementencomplex belde de politie om in te grijpen. Een bioloog van de North Carolina Wildlife Commission kwam ter plaatse, ze zei dat er nog maar één welp te zien was toen ze aankwam. Het jong voelde nat en koud aan, maar werd verder ongedeerd overgebracht naar een rehabilitatiecentrum. “We hebben de mensen geconfronteerd met hun onverantwoord gedrag en hun verteld dat het potentieel dodelijk is voor een jong om gescheiden te worden van zijn moeder. Vooral als het op die manier uit een boom wordt getrokken”, aldus de bioloog Ashley Hobbs tegen een lokale nieuwszender.