© Ruud Geens

Schaakster Fleur Swennen wint Meulewieker

Ieder jaar ter gelegenheid van hun Lachfestival, reikt carnavalvereniging De Liller Meulewiekers een medaille van verdienstelijkheid en erkentelijkheid uit aan een inwoner van Lille die gedurende het afgelopen jaar een speciale prestatie geleverd heeft waardoor ofwel carnaval in Lille ofwel Lille in zijn totaliteit extra in de belangstelling komt.

Ruud Geens

Dit jaar gaat de Meulewieker, want zo noemt men deze eremedaille, naar Fleur Swennen omwille van haar prachtprestaties aan de schaaktafel. Ondanks haar jeugdige leeftijd behaalde ze reeds meerdere titels zowel op plaatselijk, provinciaal en nationaal vlak. Haar volgende doel ligt in het veroveren van de internationale schaakwereld.

Een aangenaam detail hierbij is dat de opa van Fleur, Tony Vandeweyer, jarenlang de grote wagenbouwer van de Meulewiekers was en ook de scepter over Lille Carnaval heeft gezwaaid. De oma, die ook aanwezig was bij de uitreiking, was in die tijd de instructrice en begeleidster van de dansmariekes en in Lille bekend als Juffrouw Yvonne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer