De Nederlandse Songfestivalinzending 'Europapa' van Joost Klein doet het bijzonder goed in de Europese hitlijsten.
Foto: Belga

In de top 5 in 10 Europese landen: 'Europapa' van Joost Klein is een succes in Europese hitlijsten

Ondanks de turbulente deelname van Joost Klein aan het Songfestival, doet zijn inzending 'Europapa' het bijzonder goed in de Europese hitlijsten. In 10 Europese landen staat het nummer in de top 5 van meest afgespeelde nummers op Spotify. Wereldwijd staat 'Europapa' op plek 31 van de meest afgespeelde nummers van de week. 

Op Spotify werd het al bijna 70 miljoen keer beluisterd: 'Europapa' van Joost Klein blijft een week na het einde van het liedjesfestival populair. Nochtans werd Kleins deelname grotendeels overschaduwd door zijn diskwalificatie na de tweede halve finale door een incident met een cameravrouw.  

Bekijk: 'Europapa' tijdens de halve finale van het Songfestival

Videospeler inladen...

Maar veel negatieve invloed heeft dat incident niet gehad op Kleins populariteit: 'Europapa' is niet weg te slaan uit de hitlijsten. Zo staat Kleins nummer in België, Nederland én de Baltische staten, namelijk Estland, Letland en Litouwen, op 1 op Spotify. In Finland, IJsland, Zweden, Luxemburg en Oostenrijk staat 'Europapa' in de top 5.

Maar Klein doet het niet alleen goed in de Europese hitlijsten, ook wereldwijd genieten luisteraars van de Nederlandse Songfestivalinzending. Zo bekleedt 'Europapa' plaats 31 in de Spotify-hitlijst van meest afgespeelde nummers van de week.

Daarmee staat de Nederlander met zijn inzending overigens een pak hoger dan 'The Code', de Zwitserse inzending waarmee artiest Nemo het Songfestival won, dat op plek 44 staat. 

Bekijk: De winnende act van Zwitserland

Videospeler inladen...

Meest gelezen