HERBELEEF. Clash op Sclessin levert geen winnaar op: Standard en STVV blijven steken op 1-1

In de Europe Play-offs hebben Standard en STVV zaterdag de punten gedeeld: 1-1. Na 45 minuten stond het 0-1 dankzij een goal van Ogawa, maar de Rouches kwamen beter uit de kleedkamers en konden de bordjes in evenwicht hangen. Na de gelijkmaker kwam geen van beide ploegen nog dicht bij de winning goal.

STVV
Janssens mag opgelucht ademhalen. De ervaren verdediger beging in de slotminuut wederom een strafschopovertreding via handspel. De VAR draaide ditmaal echter terecht de beslissing terug wegens een overtreding op de Perenaar. In de openingsfase scoorde Ogawa een frommeldoelpunt, na rust buffelde Panzo de eindstand tegen de touwen, 1-1.
De VAR Ken Vermeiren ziet een duwfout op Janssens.
De VAR roept Boterberg richting het strafschopscherm.
Déjà vu op Sclèssin
De hoge voorzet van Canak gaat via de hand van Janssens richting het Truiense doel. Net zoals in de reguliere competitie gaat Janssens in de slotminuten in de fout.
Canak krijgt meters ruimte om een voorzet af te leveren. Doelman Suzuki plukt met bravoure.
De toegevoegde speeltijd bedraagt minstens vier minuten.
Sahabo gaat ten gronde nadat de middenvelder in de sandwich genomen wordt door Dumont en Ananou.
Doelman Epolo neemt zijn tijd en trapt tegen Kaya. De jonge Belg komt met de schrik vrij.
Fink brengt zijn laatste krachten het terrein op.
Canak laat Vanwesemael met gemak achter. De Belgische Turk ziet zijn schot tegen ploeggenoot Kanga belanden.
Ook Standard gaat op zoek naar de overwinning. Na knap voorbereidend werk van Balikwisha komt Price bij het leer. Suzuki bokst het schot van de ex-speler van Everton weg.
De pas ingevallen Fossey voorkomt een grote opportuniteit. Ito baant zich een weg door de Luikse verdediging en wapent een puntertje. Het goed vertrekkende schot van de Japanner strandt op Fossey.
Een dubbele wijziging bij Standard.
'De Magiër' Ito krijgt het leer van Koïta. Na een flinke slalom beslist de Japanner net naast het doel van Epolo.
Suzuki lijkt zichzelf in de problemen te dribbelen. De opzittende Yeboah kan ei zo na het leer mee grissen.
De Rouches speelden de voorbije vier wedstrijden gelijk. De partij tegen STVV lijkt wederom op een gelijkspel af te stevenen.
Suzuki kan de voorzet van Sowah in drie tijden plukken.
De onfortuinlijke Steuckers wordt vervangen door Koïta.