Paul Put kan met Guinee op Afrika Cup niet stunten tegen Nigeria, dat naar achtste finales mag

© REUTERS

Nigeria heeft zich woensdag als eerste geplaatst voor de achtste finales op de Africa Cup in Egypte. In het Alexandriastadion in de havenstad Alexandrië haalden ze het op de tweede speeldag in groep B met het kleinste verschil van het Guinee van bondscoach Paul Put. Kenneth Omeruo scoorde na 73 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bij Nigeria kregen Wilfred Ndidi (ex-Genk) en Moses Simon (ex-Gent) een basisplaats, Victor Osimhen (Charleroi), William Troost-Ekong (ex-Gent) en Henry Onyekuru (ex-Eupen en -Anderlecht) bleven op de bank. Aan de overzijde startte Ibrahima Cisse (ex-Standard en -Mechelen) in de basis, Idrissa Sylla (Zulte Waregem) en Mohamed Yattara (ex-Standard) bleven op de bank.

Na een eerdere zege tegen Burundi staat er nu een zes op zes bij Nigeria, waardoor de tweede ronde al een feit is. Ondanks een 1 op 6 behoudt Guinee een kans op de tweede ronde.

Oeganda en Zimbabwe delen de punten

Oeganda en Zimbabwe speelden 1-1 gelijk op de tweede speeldag in groep A. In de hoofdstad Caïro opende Emmanuel Okwi (12.) de score voor Oeganda, met de rust in zicht zorgde Khama Billiat (40.) voor de gelijkmaker. Na de pauze werd er niet meer gescoord in het Nasserstadion.

Knowledge Musona speelde de hele wedstrijd voor Zimbabwe, dat met één op zes op de derde plaats staat. Oeganda lijkt met vier op zes en de voorlopige eerste plaats in de groep aardig op weg naar de volgende ronde. De tweede groepswedstrijd van de tweede speeldag in groep A tussen gastland Egypte en Congo wordt woensdagavond nog gespeeld.

© REUTERS

© AFP

© AP

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen