Elis Tatar met haar spinazie-kaastaart vrijdagochtend na de finale. Peter Van de Veire, Regula Ysewijn, Jelle Beeckman en Linde Merckpoel zijn ook fan van dit Puls gebak.© Radio 2

Elis uit Pulle wint nieuwe keuken met haar originele spinazie-Taart van het Jaar

Pulle -

De Taart van het Jaar komt uit Pulle. Elis Tatar (36) pakte de jury in met haar spinazie-kaastaart tijdens de finale van Radio 2 vrijdag in Aartselaar. Ze wint een nieuwe keuken. “Ik kan het nog niet geloven”, reageert ze ’s middags.

kma

Elis Tatar woont sinds anderhalf jaar in Pulle samen met haar man Viktor en dochtertje Alice (3). Ze is tandtechnicus van opleiding, haar man Viktor is tandarts. Ze zijn allebei van Bulgaarse afkomst. Viktor woont al lang in België. Vijf jaar geleden volgde ze haar hart naar ons land. Haar grote passie is bakken. Met de spinazie-kaastaart probeert ze dochtertje Alice spinazie te leren eten en toont ze dat je geen kunstmatige kleurstoffen moet gebruiken om kleurrijke taarten te creeëren. Het groen vindt ze ook passen bij de vele natuur in Pulle.

Omdat ze al een tijdje van een keukenrobot droomde, raadde overbuurvrouw Maria haar aan om mee te doen met de wedstrijd Taart van het Jaar van Radio 2. De eerste prijs bij de provinciale voorrondes was… een keukenrobot. Vorig weekend won ze de Nationale Proefdag in Lier. De keukenrobot was dus al binnen. De hoofdprijs van de wedstrijd was een nieuwe keuken, maar met die mogelijkheid had Elis zelfs geen rekening gehouden. Ze kochten anderhalf jaar geleden het huis in Pulle waarvan de keuken wel een upgrade kan gebruiken, maar hun prioriteiten lagen eerst elders, zoals in het renoveren van de tuinschutting.

Ziet ze er niet heerlijk uit?© Radio 2

Tot haar eigen verbazing won ze vrijdag met haar spinazie-kaastaart nu toch de wedstrijd. De taart van Elis uit Pulle is de aller-allerlekkerste!

Honderden bakkers schreven zich in. De vijf finalisten mochten elk hun taart afwerken aan hun eigen keukeneiland onder het goedkeurend oog van de jury: Linde Merckpoel, Regula Ysewijn en Messy Chef Jelle Beeckman. Uiteindelijk wist Elis de jury helemaal in te pakken: “De taart van Elis smaakt als een frisse lenteochtend! Licht, elegant en origineel. Het hoofdingrediënt is spinazie. Dat kan alle kanten uit. Maar het heeft ons allemaal aangenaam verrast. Een goed stuk taart smaakt naar een tweede stuk. En dat is hier zeker het geval”, klinkt het lovend in het juryrapport van Linde Merckpoel, Regula Ysewijn en Jelle Beeckman. “Ik kan het nog steeds niet geloven, ik ben heel gelukkig”, reageert Elis.

Zelfs de burgemeester bracht al zijn felicitaties over. Of ze haar taart niet tijdelijk bij de bakker in Pulle kan verkopen of eens ergens laten proeven? “In de zomer is er een straatfeest op het speelplein achter onze tuin. Misschien ga ik dan wel wat spinazie-kaastaarten bakken om te trakteren”, lacht de beste taartbakster van het jaar. 

Viktor en Elis met hun dochtertje Alice thuis in Pulle, die op een lekkere manier spinazie leert eten.© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners