De Franse oproerpolitie in actie in Saint-Denis-de-la-Réunion.
Volledig scherm
De Franse oproerpolitie in actie in Saint-Denis-de-la-Réunion. © AFP

Benzine-oorlog in Frankrijk woedt voort: “Acties zijn totaal ontspoord”. Ook in Wallonië houden ‘gele hesjes’ stand

Op tientallen plaatsen in Frankrijk gaan de acties van de ‘gele hesjes', die demonstreren tegen de in hun ogen te hoge brandstofprijzen, nog altijd door. Vandaag werden benzinedepots en diverse wegen geblokkeerd. De speldenprikken vormen de aanloop naar een tweede grote actiedag, komende zaterdag in heel Frankrijk. Ook in ons land laten demonstranten al zes dagen van zich horen.

75 reacties

  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Volgens mij zitten er tussen die betogers ondertussen een groep die daar alleen is voor herrie te maken. Wat heel spijtig is voor de echte betogers.
  • Stef van Dijk

    5 jaar geleden
    johan arits 'Ik versta niet dat de transport niet deelneemt aan de actie, Zij zijn de dupe van de dure brandstof en moet dit doorrekenen aan de klanten (wij dus).' Je geeft zelf al het antwoord op je vraag
  • j hendrickx

    5 jaar geleden
    Blijkbaar is de kan vol,...… Begrijpelijk. De politiekers moeten beseffen dat genoeg echt genoeg is
  • Peter Bellon

    5 jaar geleden
    Groot gelijk Marc die omhoog gevallen opportunisten zorgen maar voor een zaak eigen belang ( portefeuille ) kijk naar hun uittredingsvergoeding wat moet een arbeider die met 1300 a 1400 € per maand daar niet van denken . Ik begrijp niet dat die niet op staat komen eerlijk gezegd , en zou begrijpen dat ze dan naar andere oplossingen zoeken ( partijen )!!!
  • jan boden

    5 jaar geleden
    In Wallonië is Ecolo in opmars en die pleiten voor nog hogere brandstofprijzen om het gebruik te ontmoedigen. Zouden de Waalse kiezers dat beseffen ?