Het Vanomobil MTB Team begint aan zijn achttiende seizoen.© IES

Mountainbike

Vanomobil-team legt de lat niet voor iedereen even hoog: “Toppers en recreanten zijn hier welkom”

Lokeren -

Het Vanomobil mountainbiketeam werd in 2006 opgericht en viert binnenkort zijn twintigste verjaardag. De ploeg heeft Vlaamse en zelfs een Europese kampioene in haar rangen, maar heeft ook oog voor bikers die de lat niet zo hoog leggen.

Ivan Elegeert

Met Sander Elen (elite) en Liene Meeusen (vrouwen elite) heeft het team twee Vlaamse mountainbikekampioenen in huis. Marijke De Smedt haalde zelfs de Europese titel in het gravel binnen en daarnaast werden ook heel wat provinciale titels behaald. “Uiteraard zijn we heel blij met deze sportieve topprestaties. We proberen die renners ook maximaal te ondersteunen om hun ambities waar te maken. Maar evengoed geven we aandacht aan onze leden die de lat niet zo hoog leggen. We zijn al blij wanneer onze jongens en meisjes elke week hun best doen, respect tonen voor de sponsors en voor hun omgeving. En als daar een mooi resultaat bij komt kijken, dan hoort er al eens een feestje bij”, vertelden ploegmanagers Lydia Poppe en Raf Polfliet bij de voorstelling van het team in de fonkelnieuwe gebouwen van de hoofdsponsor in Lokeren.

Hoofdsponsors Ignace en Veronique Caudron vormen al bijna 20 jaar een tandem met ploegleiders Raf en Lydia.© ies

De firma Vanomobil was er van de eerste dag bij om het team te ondersteunen. “Dat we dus ooit een eigen showroom in het Waasland moesten hebben, stond haast in de sterren geschreven. Ook wij volgen de ploeg en de renners en hun resultaten op de voet. Maar we zijn vooral blij met de familiale sfeer die het team uitstraalt. Dat sluit ook perfect aan bij de waarden van ons bedrijf”, vertelt hoofdsponsor Ignace Coudron.

Flanders Cup

Sportief speelt de ploeg ook dit jaar met Marijke De Smedt en Liene Meeusen twee toppers bij de vrouwen uit. De Smedt wil dit jaar op de weg, in het gravel en op de mountainbike zo veel mogelijk truien verzamelen. Meeusen, die een sterke cyclocrosswinter reed, wil haar Vlaamse titel graag verlengen.

Bij de mannen zoekt Sander Elen nog naar zijn beste vorm. Het barre weer van de voorbije weken zorgde ervoor dat hij nog te weinig op de mountainbike kon trainen. “Maar ik verwacht toch dat ik er deze zomer weer zal staan.” Niels Heusdens opende al meteen met winst in de wedstrijd in Zonhoven. “Een opsteker. De Flanders Cup en de 3 Nations Cup worden mijn hoofddoelen en uiteraard wil ik tussendoor ook wel een provinciale of Vlaamse trui binnenhalen.” Daan De Puydt geeft toe dat hij in 2023 onder de verwachtingen bleef. “Ik heb nu een nieuwe trainer en voel me al een stuk beter. Nu moeten de resultaten nog volgen”, klinkt het.

G-Sport

Naast de eigen rennerswerking organiseert het team ook dit jaar weer een mountainbiketweedaagse op 25 en 26 mei in Hamme. “Op zaterdag staat daar ook voor de allereerste keer in Vlaanderen een officiële mountainbikewedstrijd voor mensen met een beperking op de kalender. Alle G-wielrenners ongeacht beperking of niveau kunnen deelnemen. Als ploeg willen we ook die mensen de kans geven om hun sport te beoefenen. Met Dylan Derveaux hebben we een G-renner in ons team. Hem wekelijks aan de slag te zien maakt ook ons intens gelukkig”, besluit voorzitster Lydia Poppe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER