© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

VOETBAL KORT. Licentie Merelbeke is binnen, eindronde stopt voor Rupel Boom en Jong KV

Wekelijks staat het bol van de actie in onze provincie, van eerste nationale tot vierde provinciale. In VOETBAL KORT ANTWERPEN verzamelen we alle korte voetbalberichten uit de hele provincie. Transfernieuws, een trainersontslag of een ander opmerkelijk feit? Je vindt het hier terug.

Redactie
Dennis Rosiers

(Transfer)nieuws uit de provincie Antwerpen? Laat het ons gerust weten

Belangrijk nieuws vanuit uw club? Laat het ons gerust weten via mail aan dries.vanthielen@gazetvanantwerpen.be en dennis.rosiers@gazetvanantwerpen.be !

Dries Van Thielen

Licentie Merelbeke is binnen, eindronde stopt voor Rupel Boom en Jong KV 


Gisteravond werd de zaak rond Merelbeke bepleit en vandaag volgde het resultaat. Merelbeke krijgt dan toch zijn licentie en speelt volgend seizoen dus in 1ste nationale.

Daardoor stopt de eindronde en de promotiekansen voor Jong KV, Rupel Boom, Ninove en Jong Essevee.

Eendracht Aalst kreeg gisteren uitstel om een laatste document in te leveren tegen 14u. Uitspraak kan nog tot na dit weekend duren.

(dsvn) 


Dries Van Thielen

Verjongingskuur bij K.Sk Heist

Dries Van Thielen

Hoogstraten plukt Vic Van Osselaer (verdediger) weg bij Beerschot U23

Dennis Rosiers
Traditieclub Willebroekse doekt volgend seizoen 1ste elftal op (en dat heeft gevolgen voor de clubs die vandaag eindronde spelen in 4de provinciale)
Normaal zou Willebroekse SV volgend seizoen in 3de provinciale spelen. Maar de club liet verstaan dat het eerste elftal volgend seizoen opgedoekt wordt. Dat heeft ook gevolgen voor de eindrondewedstrijden in 4de provinciale die vandaag plaatsvinden. Maar lees alvast even mee. 

Willebroekse bevestigde aan onze redactie dat ze volgend seizoen geen eerste elftal in competitie zullen brengen. De reden zou een geschil zijn binnen het bestuur dat al woedde sinds begin dit jaar. Ook is op dit moment nog niet duidelijk of de jeugdploegen zullen doorgaan. 
Sportief was het alvast geen hoogstaand jaar voor Willebroekse SV, de opvolger van Willebroek-Meerhof dat nog niet zo gek lang geleden in 4de klasse speelde. De ploeg eindigde dit seizoen op een laatste stekje in 2de provinciale en zou volgend seizoen in 3de provinciale uitkomen. Maar door de onzekere toestand zochten (én vonden) de meeste spelers al een nieuwe club. 
De situatie rond Willebroekse heeft ook gevolgen voor de clubs die vandaag (vanaf 15u) de laatste wedstrijden in de eindronde “4de provinciale stijgen” spelen. Normaal zouden maar 5 van de 6 clubs promoveren, maar door het wegvallen van Willebroekse zijn Zwarte Leeuw B, Boechoutse VV, Grobbendonk, Tisselt B, Oppuurs B en Mol Rauw allemaal zeker van voetbal in 3de provinciale volgend seizoen.
Dries Van Thielen

Amir Lemti maakt de overstap van Heist naar Rupel Boom 

Dries Van Thielen

Dieter Vanhees (Young Reds) trekt naar Cappellen


Vanhees mikte dit seizoen zes keer raak voor Young Reds maar crosst dus volgend seizoen rond in het Jos Van Wellen-Stadion.

(via kga) 
Hannes van Gael

Huurling Michiels blijft bij Dessel Sport

Lars Michiels heeft voor één seizoen getekend bij Dessel Sport. De 19-jarige middenvelder werd in de voorbije wintermercato gehuurd van KRC Genk, waar zijn contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Bij groen-wit ontpopte hij zich snel tot basisspeler en deze zomer maakt hij de definitieve overstap naar de Kempense club.
Dries Van Thielen

City Pirates heeft voor volgend seizoen overeenkomst met Vanderidt


Dennis Rosiers
Dries Van Thielen

Regionale teams krijgen topamateurlicentie 


Gisteren kregen de clubs uit 1ste nationale én 2de afdeling met promotieambities bericht van de licentiecommissie over hun dossier. Daaruit bleek dat onze regionale clubs hun topamateurlicentie (nodig voor 1ste afdeling VV) voor volgend seizoen in de pocket hebben. 

  • 1ste nationale (Dessel Sport, Hoogstraten, Cappellen, K.Sk Heist) 
  • 2de nationale (RC Mechelen, Lyra-Lierse, Rupel Boom, Houtvenne) 

Wel kregen bepaalde clubs een aantal opmerkingen. Zo voldeed de stadionverlichting van Houtvenne en Rupel Boom niét aan de eisen van 1ste nationale. 

Verder voldeed het Luc De Rijckstadion waar Lyra-Lierse zijn thuismatchen speelt niet aan de voorwaarden maar verklaarde de club dat er een akkoord is om in het nieuwe stadion te spelen vanaf 2025-2026. 

(dsvn) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen