maandag 24 september 2018 - FC Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Geurts en Vanheeswyck strijden om de bal. Tom Palmaers

HEUR-TONGEREN - SP.-MOPERTINGEN 0-6

“We hebben hen met huid en haar opgepeuzeld”

Heur-Tongeren was afgelopen weekend geen maatstaf voor Spouwen-Mopertingen. “We zijn als wolven uit de kleedkamer gekomen en hebben hen met huid en haar opgepeuzeld”, lachte Olivier Geurts na de ruime 0-6-zege en bijna negentig minuten éénrichtingsvoetbal.

De eerste vijfenveertig minuten regende het niet enkel hemelwater in het doelgebied van Bram Geenen, maar ook goals. De Tongerse goalie, die zeker niet de beste partij uit zijn leven keepte, moest het leer vijf keer uit zijn netten vissen. Na amper één helft was het al game over voor de thuisploeg.

Steve Hoste zag het met lede ogen aan. “Op alle vlakken kwamen we tekort. Ik begrijp dat je doelpunten kan incasseren, maar niet op die manier. Voetbal draait ook om duels winnen en dat hebben we vooral voor de pauze niet gedaan. Hopelijk is het dieptepunt nu bereikt. Deze week gaan we onze handen vol hebben met mentaal oplapwerk.”

De zucht van opluchting in de bezoekende kleedkamer was groot. “Ik voetbal nu drie seizoenen bij Spouwen-Mopertingen, maar dit is de eerste keer dat Jan (Schoefs, nvdr.) ons zó scherp aan de aftrap heeft gebracht”, aldus Geurts. “De voorbije week hadden we ook minder hard getraind, waardoor we toch wat frisser tussen de lijnen stonden. De negatieve sfeer begon te wegen, ja. Daarom doet deze zege zo veel deugd, al had ik ook meer van Tongeren verwacht.”

Hattrick Yildiz

Ali Yildiz maakte zijn tweede hattrick in Spouwense loondienst. “Jammer dat Martijn er tussendoor een vrije trap in trapte, anders was het zelfs een loepzuivere hattrick”, aldus de spits. “Ach, het belangrijkste is dat we van die nul af zijn. Het is nu zaak om volgende week te bevestigen.”

 

HEUR-TONGEREN: Geenen, Vanderhoven, Quintiens, Creemers, Paulus, Wagemans, Camara (77’ Ketelslegers), Baccarella, Vanheeswyck, Baur (57’ Dupain), Geraerts(46’ Legenvre). 

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Grootaers, Mombaerts, Wijnen, Dingenen, Timmermans (70’ Sabbadini), Yildiz, Etien, Geurts (62’ Brouwers), Haenen, La Mantia, Van Oudenhove (76’ Otero Perez). 

DOELPUNTEN: 9’ La Mantia 0-1, 23’ Yildiz 0-2, 40’ Yildiz 0-3, 42’ Dingenen 0-4, 43’ Yildiz 0-5, 75’ Etien 0-6.

GELE KAARTEN: Creemers, Paulus.

SCHEIDSRECHTER: Sbaghi. 

TOESCHOUWERS: 750.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws