© ram

De Speelbabbel verhuist naar dienstencentrum

Ouders die met hun kinderen de Speelbabbel in Hoogstraten willen bezoeken, moeten voortaan naar het lokaal dienstencentrum Stede Akkers. Een hoek van de cafetaria wordt er elke vrijdagvoormiddag ingericht als speelruimte.

ram

De Speelbabbel opende twee jaar geleden de deuren in de lokalen van kinderopvang Stekelbees in de Karel Boomstraat. Het is een ontmoetingsplaats voor kinderen tussen 0 en 3 jaar, samen met hun mama, papa, grootouder of oppas. Die kunnen ervaringen uitwisselen en advies vragen aan vrijwilligers. “Het lokaal dienstencentrum is een betere locatie”, zegt Dorien Van de Poel van de dienst Samenleving. “Nu zitten we naast het consultatiebureau van Kind & Gezin. Daarnaast kunnen de ouders of grootouders hier iets drinken. De bewoners van het woonzorgcentrum vinden het ook aangenaam als ze de kinderen hier zien spelen.”

Kleinere stap naar kleuterschool

“De Speelbabbel wil (groot-)ouders helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling van kinderen. De kindjes kunnen er wennen aan een andere omgeving en leren spelen in groep. Zo wordt de stap naar de kleuterschool minder groot.” De Speelbabbel is elke vrijdag open, behalve in schoolvakanties, van 9 tot 11.30u. De toegang is gratis en inschrijven is niet nodig. De kinderen krijgen een gezond tussendoortje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER