Hanneke Stoffels‘ gedicht zal binnenkort prijken op de Groenplaats.© Nattida-Jayne Kanyachalao

Hanneke wint poëziewedstrijd ‘Ode aan de Groenplaats’: “Iedereen heeft een eigen verhaal als je aan het plein denkt”

Antwerpen -

Op de Groenplaats kan je binnenkort het gedicht van Hanneke Stoffels (29) uit Antwerpen lezen. Zij won een poëziewedstrijd van de stad. Haar gedicht komt op de werfdoeken die tijdens de werkzaamheden op het plein worden gezet.

Niels Delport

Hanneke deed in januari mee aan de gedichtenwedstrijd over de Groenplaats. “Ik ben enorm trots dat mijn poëzie tijdens de werken aan het plein op de werfdoeken zal prijken, reageert Hanneke. “De Groenplaats is voor mij het bonzend hart van de stad en ik denk dat iedereen wel een eigen verhaal heeft dat gerelateerd is aan het plein.”

“Mijn broer had mij op de hoogte gebracht van de wedstrijd”, gaat ze verder. “Iedereen kon insturen wat de Groenplaats voor hem of haar betekent. In het begin leek het mij moeilijk om een gedicht te schrijven over een plein. Maar dan heb ik mij er aangezet en de tekst toch doorgestuurd. Twee weken geleden kreeg ik bericht dat ik had gewonnen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Mijn inspiratie haalde ik uit de verschillende activiteiten op de Groenplaats. Je kan er gezellig in de zon zitten op een terras. Of naar de jaarlijkse kerstmarkt en bloemenmarkt gaan bijvoorbeeld. Ook Antwerpen Proeft vindt er plaats. Die belevenissen en gevoelens heb ik allemaal in het gedicht proberen te verwerken.”

Al van jongs af was Hanneke gebeten door poëzie. “Als kind schreef ik al gedichtjes over lichte onderwerpen zoals dieren. Ook daarna ben ik blijven schrijven. Het is vooral een van mijn hobby’s. Momenteel werk ik als sociaal begeleider bij Fedasil, de organisatie die instaat voor de opvang van asielzoekers.”

Wanneer het gedicht van Hanneke precies op de Groenplaats zal te lezen zijn , weet ze nog niet. “Maar het zal voor zeer binnenkort zijn”, licht ze een tipje van de sluier op.

Ode aan de Groenplaats

Het schoonste plein van België

De setting voor een goed verhaal

Twee mensen op hun date in de schaduw van de kathedraal

Zet u neer op een terras waar gastvrijheid u omhult

Waar Rubens statig kijkt of uw glas nog is gevuld

Het schoonste plein van België dat is waar je goed vertoeft

Bij de bloemen- of de kerstmarkt, alsook Antwerpen Proeft

De metro brengt u overal en naar hier leidt elk pad

De Groenplaats, dat is het bonzend hart van onze wereldstad

Hanneke Stoffels

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners