Zo lang duurde het om de jurk van Björk te maken

© Instagram/ Gucci

In haar nieuwe videoclip draagt Björk, de Ijslandse zangeres die bekend staat om haar extravagante modestatements, een futuristische jurk die gemaakt werd door Gucci. Het Italiaanse modehuis maakte na de lancering van de video bekend dat de productie van de jurk in kwestie maar liefst 36 dagen in beslag nam.

VVA

De jurk die Björk in haar nieuwe videoclip draagt, sluit naadloos aan bij haar extravagante stijl. De zangeres deed een beroep op het bekende Italiaanse modehuis Gucci om de outfit voor haar nieuwste video aan te leveren en het resultaat oogt dan ook verbluffend. De jurk is gemaakt uit meterslange geplooide, regenboogkleurige PVC en twintig meter lurex organza, een luxueuze stof bestaande uit metaalgaren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het modehuis maakte na de lancering van de video bekend dat de productie van de outfit maar liefst 36 dagen in beslag heeft genomen. De eigenlijke productie van de jurk zelf duurde 550 uren, nadien werden nog 320 uren gepresteerd om de jurk van het nodige borduurwerk te voorzien. De galajurk die Beyoncé in februari op de Grammy's droeg, werd ter vergelijking in slechts 160 uur geproduceerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer