© Gielen Sven

TIO Overpelt is 'Challenge Day Approved'

WICO campus TIO organiseert dit schooljaar voor het derde jaar op rij de Challenge Day. In samenwerking met vzw Challenge Day België beleven de jongeren van het vierde jaar TSO en BSO een onvergetelijke dag.

Gielen Sven

De Challenge Day is vooral een vrolijke, positieve dag waarop veel wordt gelachen en gespeeld. Er wordt gepraat en naar elkaar geluisterd en soms kan het ook even emotioneel worden. Waar het om gaat, is dat jongeren de ruimte krijgen om zichzelf te laten zien en bewust te worden van het feit dat niemand zich een imago hoeft aan te meten om “erbij te horen”. Dat we meer gelijk zijn dan dat we van elkaar verschillen.

TIO Overpelt heeft al drie schooljaren na elkaar goede ervaringen met het organiseren van de Challenge Day. Zowel leerlingen, leerkrachten als ouders ervaren deze dag als een meerwaarde. TIO werkt hiervoor nauw samen met de gemeente Overpelt als partner. Ook kan het jaarlijks rekenen op bijdrages van verschillende sponsors en opbrengsten van acties georganiseerd door de eigen leerlingenraden.

Net omdat TIO dit jaar voor het derde jaar op rij met succes zo'n dag organiseerde, naar de voorwaarden van Challenge Day België', ontvangt het nu het certificaat 'Challenge Day Approved'. Een certificaat waar de school enorm trots op is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer