Direct naar artikelinhoud

Bayern München en Real Madrid openen halve finales met beklijvend gelijkspel

Vinicius Junior viert zijn gelijkmaker voor Real Madrid.Beeld Photo News

Bayern München en Real Madrid hebben dinsdagavond de halve finales van de Champions League op gang getrapt met een gelijkspel. De heenwedstrijd in de Allianz Arena eindigde op 2-2. Volgende week woensdag bepalen de twee tenoren in Madrid wie op 1 juni de finale speelt.

Bayern begon verschroeiend aan de wedstrijd. De thuisploeg speelde Real helemaal zoek in de openingsfase en kwam ei zo na al na twee minuten op voorsprong. Andriy Lunin, de vervanger van Thibault Courtois in doel bij Real, voorkwam echter de vroege achterstand met een prima redding. Dichter dan die vroege mogelijkheid kwam Bayern, dat wel nog een resem kansen kreeg, voor de pauze niet meer bij een doelpunt. Real voetbalde zich gaandeweg terug in de wedstrijd en toonde zich een pak efficiënter dan de thuisploeg. De Koninklijke had slechts één kans nodig om de score te openen. Oud-Bayern-speler Toni Kroos loodste spits Vinicius (24.) met een geniale pass door de Bayern-defensie. De Braziliaan maakte het oog in oog met Manuel Neuer koelbloedig af.

Bayern kwam de achterstand na de pauze in een mum van tijd te boven. De thuisploeg stond eerst nog een goede kans toe aan Madrid, maar zette de Koninklijke vervolgens in vijf dolle minuten op achterstand. Leroy Sané (53.) zorgde met een harde en geplaatste knal voor de gelijkmaker. Niet veel later ging de bal op de stip nadat Real-aanvoerder Nacho de dribbelende Musiala neerhaalde in het strafschopgebied.

Harry Kane (57.) stuurde Lunin vanop elf meter de verkeerde kant uit. Real holde achter de feiten aan, maar sleepte in het slot toch nog de gelijkmaker uit de brand. Het kreeg op zijn beurt een penalty na een fout op aanvaller Rodrygo. Vinicius (83.) trapte vanop de stip zijn tweede goal van de avond tegen de touwen.