Lidl haalt zonnebrandcrème uit winkels na kritiek Consumentenbond

Foto: ANP

Supermarktketen Lidl haalt een van zijn zonnebrandcrèmes uit de schappen na een test van de Consumentenbond. De organisatie raadde mensen af de crème te gebruiken omdat die na tests een lagere beschermingsfactor had dan op de verpakking stond.

De Consumentenbond raadt onder meer de Cien Sun Kids Sun Protect Cream van Lidl af. Op de verpakking staat dat de crème factor 50 heeft, maar volgens de Consumentenbond komt de beschermingsfactor uit op 36 en moet er daarom een beschermingsfactor van 30 op staan. Naast de zonnebrandcrème van Lidl roept de consumentenorganisatie ook op een van de crèmes van Nivea en Kruidvat niet te gebruiken.

Een woordvoerster van Lidl meldt dat de zonnebrandcrèmes van de supermarktketen zijn onderzocht in externe laboratoria. De beschermingsfactor van het afgeraden middel komt volgens die resultaten wel overeen met die op de verpakking. “Echter nemen wij geen enkel risico en halen het product uit voorzorg uit onze schappen”, meldt de woordvoerster. Lidl gaat volgens haar onderzoeken waarom de resultaten verschillen.