© EPA-EFE

Donald Trump gaat niet getuigen op rechtszaak rond zwijggeld aan Stormy Daniels, proces nadert einde

Donald Trump gaat niet getuigen op zijn proces in New York rond het zwijggeld dat aan pornoster Stormy Daniels betaald is. Dat hebben zijn advocaten duidelijk gemaakt.

gjs

Gedurende het meer dan vijf weken durende proces bleef één vraag overheersen: zou Donald Trump zelf getuigen? De oud-president zelf sprak wel elke dag de aanwezige pers buiten de rechtszaal in Manhattan toe, maar ging niet op de vraag of hij ook in de rechtszaal het woord zou nemen.

DE INSIDER. Deze reporter zat in de rechtszaal bij Donald Trump: “En toen moesten de sterjournalisten nog komen”

Dinsdag kwam dan het antwoord. Na twee getuigen aangedragen te hebben, gaven de advocaten van de oud-president te kennen dat het voor hen genoeg geweest is. Dat betekent dat het proces zijn einde nadert. De slotpleidooien worden volgende week, wellicht op 28 mei, gehouden. Hoe snel we daarna een uitspraak kunnen verwachten, is onduidelijk.

LEES OOK. Kroongetuige Michael Cohen geeft toe tienduizenden dollars van Trump te hebben gestolen

Het proces draait om 130.000 dollar aan zwijggeld dat Trump aan Daniels zou hebben betaald tijdens zijn presidentscampagne in 2016. Zo’n betaling is op zich niet illegaal, maar Trump en zijn advocaten zouden hebben geprobeerd om de ware reden van de transactie te verhullen toen hij het bedrag terugbetaalde aan zijn toenmalige persoonlijke advocaat Michael Cohen. In totaal wordt Trump beschuldigd van 34 strafbare feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER